KRŠAN

Roman Carić, nezavisni kandidat za načelnika: Vrijeme je za novi smjer i frišku ariju

| Autor: Branko BIOČIĆ
Roman Carić i osobe s njegove liste (Snimio: Branko Biočić)

Roman Carić i osobe s njegove liste (Snimio: Branko Biočić)


"Ja, Roman Carić, otac prekrasne kćeri Nike, sin Gracijele i Etora, brat Nenada, rođen i odrastao u Kršanu, star 46 godina, nažalost razveden, pravnik po struci, sa stažem u općinskoj upravi Općine Kršan skoro dvadeset godina, ovim putem službeno objavljujem svoju kandidaturu za načelnika Općine Kršan i najavljujem skoru objavu svoje liste za Općinsko vijeće Općine Kršan", tako je počeo Roman Carić svoju konferenciju za novinare u ruševnom betonskom zdanju zvanom Separacija koje je služilo za ukrcaj ugljena na vlakove u Potpićnu. Nije, naime, želio poslati poruku kako je u općini Kršan sve lijepo, krasno i bajkovito.

- Iako u našoj općini ima prekrasnih primjera i pozitivnih pomaka, ne možemo se praviti da ovo i ovakva mjesta ne postoje. Koliko god da ih mi negiramo ili ne vidimo, ona i dalje nastavljaju postojati. Ovo mjesto je ustvari samo jedna metafora istine, a to je da postoji i neka druga, manje lijepa Općina Kršan. Vrijeme je da se i to konačno prizna. Svi mi, ja, ovi ljudi i još njih koji sada nisu tu s nama, inicijativa je koja već neko vrijeme postoji, a svoj je konačni obris i oblik dobila upravo danas. Ponukan razgovorima, kontaktima i potporom od strane naših sugrađana da je zaista stiglo vrijeme za ovaj odlučni korak, danas ponosno stojim ovdje ispred vas. Smatram da je u Općini Kršan došlo vrijeme za promjene, i to ne one kozmetičke, već odlučne. Kada to kažem mislim prije svega na način upravljanja i vođenja općinom, raspolaganja javnim financijama i trošenja proračunskog novca. Na odabir prioriteta u razvoju i projekata, a sve s posebnim naglaskom na najveću transparentnost trošenja i upravljanja javnim financijama, odnosno financijama naših sugrađana. Smatram da je posebno potrebno, i to od vitalne važnosti, ojačati suradnju s malim ljudima, potrebno je ''spustiti' se' među ljude, slušati njihove konkretne želje, probleme i potrebe, potrebno je žiteljima Općine Kršan omogućiti da im svakodnevni život bude barem lakši, ali i bolji, rekao je Carić koji je bio i zamjenik sadašnjeg načelnika Valdija Runka, ali je zbog drugačijih pogleda na vođenje općine na pola mandata podnio ostavku.

- U Općini Kršan, nažalost, postali smo tromi, spori, neučinkoviti, postali smo bahati, odvojili smo se od ljudi, kao da smo se negdje putem izgubili. I to se osjeća na svakom koraku, kao da smo ostali živjeti na nekoj staroj slavi, međutim, kao što svi znamo, od stare slave se ne živi. Rekli bi mi po domaće, ovoj našoj općini treba 'friške arije', rekao je Carić te istaknuo kako novi smjer za Općinu Kršan nije samo naziv, slogan, logo, dok traju izbori nego je to tek jedna iskra, ali jaka i snažna koja će uvelike promijeniti sve i to na bolje.

Na novinarsko pitanje računa li na glasove iz kršanskog IDS-a, odgovorio je da se u toj stranci desio raskol i da je svojim političkim angažmanom mnogima pomrsio račune te da je svjestan toga da nije najomiljenija osoba "po pitanju nekih opcija" i da stoga računa na glasove svih opcija koje su za promjene u načinu upravljanja općinom. Očekuje da će lista osvojiti četiri do pet mjesta, a o mogućem koaliranju rekao je da u ovom trenutku zna samo koje opcije isključuje, ali s nazivima i imenima za sada nije htio izlaziti u javnost.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini