NA BIRAČKOM MJESTU BR. 6

Ponovljeni parlamentarni izbori u Raši: Najviše glasova DOBILA RESTART KOALICIJA

| Autor: Branko BIOČIĆ
Ilustracija (Milivoj MIJOŠEK)

Ilustracija (Milivoj MIJOŠEK)


Na biračkom mjestu broj 6 u OŠ "Ivan Batelić" u Raši prošle su nedjelje ponovljeni izbori za Hrvatski Sabor budući da je na izborima 5. srpnja u glasačkoj kutiji nađen višak od osam listića. Ovoga puta od 488 birača, koliko ih je imalo pravo glasovati na biračkom mjestu broj 6 u Raši, svoje je pravo iskoristilo njih 66 ili svega 13,5 posto, a nevažećih listića nije bilo. Najviše glasova dobila je Restart koalicija i to 30 glasova ili 45,45 posto, drugi je bio HDZ s 27 glasova ili 40, 9 posto, treći platforma Možemo! s tri glasa ili 4, 54 posto, a četvrti HNS - s osvojenih dva glasa.

Predsjednica Izbornog povjerenstva za općinu Raša Aleksandra Marinović za naš list je rekla da su ponovljeni izbori protekli mirno i bez incidenata, te je biračko pravo iskoristilo ukupno 66 od 488 birača.

Rezultati iz Raše ne utječu na opći ishod parlamentarnih izbora, na kojima je pobijedio HDZ, no važni su zbog rokova. Naime, o eventualnim prigovorima ili žalbama na njih, ovisi kada će DIP utvrditi konačne izborne rezultate i kada će početi teći 20-dnevni rok za sazivanje konstituirajuće sjednice Hrvatskog sabora. Ne bude li prigovora, to bi se najranije moglo dogoditi sredinom tjedna; ukoliko ih bude i sve 'ode' do Ustavnog suda, mogući datum za konačne rezultate je 21. odnosno 22. srpnja. Tada bi počeo teći rok od 20 dana u kojemu predsjednik Republike saziva konstituirajuću sjednicu Sabora, što teoretski znači da bi se ona mogla održati krajem srpnja ili početkom kolovoza.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater