LABIN

Nezavisni zajedno predstavili svoj program u sedam točaka: PAMETNO DO PRVOG PODZEMNOG GRADA NA SVIJETU

Nezavisni zajedno snažno će se zalagati i za projekte Aglomeracije Labin - Raša - Rabac, doma za starije osobe, nerazvrstane ceste grada Labina te brigu o napuštenim životinjama

| Autor: Branko BIOČIĆ
Silvano Vlačić (Arhiva)

Silvano Vlačić (Arhiva)


Lista Nezavisni zajedno nositelja Silvana Vlačića na službenim je stranicama objavila izborni program u sedam točaka. Prva točka je trošenje proračunskog novca kojeg treba dati na detaljan uvid građanima.

Cilj je otvoreno predočiti građanima sve isplate iz gradskoga proračuna te tako postići najvišu moguću razinu transparentnosti, odnosno spriječiti dodjeljivanje poslova, donacija i drugih vrsta isplata prema kriterijima političke ili rodbinske povezanosti. Druga točka je zaštita netaknute prirode i prirodnih ljepota kao najvećeg blaga, a cilj je zaštita flore i faune, održavanje prirodne ravnoteže i zaustavljanje devastiranja netaknute prirode.

Treća točka je gospodarstvo s ciljem razvoja malog i srednjeg poduzetništva čime se razvija ukupno gospodarstvo. Četvrto je oživjeti Stari grad te ga učiniti ljepšim, boljim i prihvatljivijim za život. Peta točka predstavlja socijalu i obrazovanje te kvalitetniju pomoć, brigu i pažnju potrebitima. Šesta točka programa odnosi se na sport i rekreaciju s ciljem kvalitetnijeg sustava organizacije i funkcioniranja sporta u Labinu.

Sedma točka predstavlja projekt Podzemni grad gdje treba pametnim i održivim planiranjem, uz pomoć EU fondova, kroz javno-privatno-civilno partnerstvo, dobiti prvi podzemni grad na svijetu, kao međunarodnu turističku atrakciju.

Osim ovih sedam točaka zajedno snažno će se zalagati i za projekte Aglomeracije Labin - Raša - Rabac, doma za starije osobe, nerazvrstane ceste grada Labina te brigu o napuštenim životinjama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom