PARLAMENTARNI IZBORI

LIJEVO-ZELENA KOALICIJA U PULI PORUČUJE: "Kad Istrijanima i Istrijankama ponudiš društveni restart koji uključuje IDS, LJUDIMA JE TO S RAZLOGOM SMIJEŠNO"

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ

Srećom, na ovim izborima, tradicionalno lijeva i antifašistička Istra zaista ima za koga glasati bez da mora "začepiti nos", ističu predstavnici ove koalicije

Na gradskoj tržnici u Puli Radnička fronta predstavila je program i kandidate tzv. lijevo-zelene koalicije u kojoj sudjeluju uz stranke Možemo, Novu ljevicu i ORaH. Katarina Peović, nositeljica liste za 8. izbornu jedinicu i predsjednička kandidatkinja RF-a koja je u Istri i Rijeci već zabilježila značajnu podršku, naglasila je kako je došlo vrijeme za pravu ljevicu koja se uistinu, a ne samo na riječima, beskompromisno bori za radnička prava, nezaposlene, umirovljenike, blokirane i iseljene.

Istaknuli su kako unatoč činjenici da si mnogi danas uzimaju za pravo govoriti "u ime obitelji", nitko ne govori o najosnovnijim i najbitnijim stvarima za sve obitelji, nitko ne govori o pravu na stan i dom, o dostupnosti i kvaliteti vrtića, rastućim troškovima komercijaliziranih sustava obrazovanja i zdravstva, sigurnosti radnog odnosa i plaćama koje omogućavaju dostojanstven život obiteljima.

- Nikakvu "demografsku obnovu" nećemo doživjeti sve dok se ne ostvare ti osnovni uvjeti, tj. dok se fokus politike ne usmjeri na osiguravanje dobrobiti radne većine, a ne bogate manjine raznoraznih investitora i špekulanata. Za njihove se interese, pod šifrom brige za tržišta i poduzetnike, brinu apsolutno sve druge stranke, dok smo mi jedina opcija koja uporno ističe i brani interese radnica i radnika, umirovljenika, nezaposlenih i studenata, kažu predstavnici lijevo-zelene koalicije.

Osvrnuli su se i na konkurente na ljevici. Stranke "Restart" koalicije, kažu, već se godinama više ne može nazivati ljevicom, uostalom, dodaju, oni više ni sami sebe ne nazivaju ljevicom.

- SDP uoči svakih izbora igra na taj adut o relativnoj nekompromitiranosti aferama, koja proizlazi jednostavno iz činjenice da nikad nisu bili dugo na vlasti, ali taj zalog u Istri svaki put iznova sve više gubi kad se iznova sljubi s IDS-om, smatraju predstavnici lijevo-zelene koalicije. Što se IDS-a tiče, kažu da se radi o stranci koja Istrom vlada već 30 godina, te da su njihovi klijentelistički, nedemokratski i netransparentni obrasci vladavine, dobro poznati ljudima u Istri.

- Kad Istrijanima i Istrijankama ponudiš nekakav društveni "restart" koji uključuje IDS, ljudima je to s razlogom smiješno. Srećom, na ovim izborima, tradicionalno lijeva i antifašistička Istra zaista ima za koga glasati bez da mora "začepiti nos", ističu predstavnici koalicije i poručuju: "Izađite na izbore 5. srpnja i glasajte za listu broj 3., lijevo-zelenu koaliciju stranaka Možemo – Nova ljevica – Radnička fronta – OraH.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom