LOKALNI IZBORI

Iako je rok do ponoći, izvjesno je tko je skupio, a tko nije skupio potpise u Puli i županiji. BIT ĆE SEDAM KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA I PET ZA ŽUPANA

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ
Gore glavni kandidati za Pulu: Sanja Radolović, Elena Puh Belci i Filip Zoričić, dolje glavni kandidati za županiju: Danijel Ferić, Boris Miletić i Irena Hrstić

Gore glavni kandidati za Pulu: Sanja Radolović, Elena Puh Belci i Filip Zoričić, dolje glavni kandidati za županiju: Danijel Ferić, Boris Miletić i Irena Hrstić


Danas u ponoć istječe rok za predaju kandidacijskih lista za prvi krug lokalnih izbora koji će se održati treće nedjelje u svibnju. Kako bi uopće mogli izaći na izbore, kandidati su za gradonačelnicu ili gradonačelnika Pule trebali prikupiti 900 potpisa, dok su pretendenti za mjesto župana ili županice ozbiljnost svojih namjera trebali dokazati s prikupljenih 2.500 potpisa.

Potpise i potvrdu kandidatura ranije su Gradskom izbornom povjerenstvu u Puli predali SDP-ova kandidatkinja Sanja Radolović, Elena Puh Belci iz koalicije IDS-ISU-Zeleni, zeleno-lijeva koalicija (Možemo! Pula, Nova ljevica, Zelena alternativa - Orah) i njihova kandidatkinja za pulsku gradonačelnicu Dušica Radojčić te Nezavisna lista Filipa Zoričića i kandidat za gradonačelnika Filip Zoričić.

Danas će kandidaturu predati kandidatkinja Istarskih demokrata za gradonačelnicu Pule Maja Šarić, koja je prikupila preko 1.000 potpisa. Također, danas potpise birača predaje i HDZ-ov kandidat za pulskog gradonačelnika Mirko Jurkić, koji je zasad dobio potporu 1.300 građana koji su ga podržali u kandidaturi. Kandidat Radničke fronte za gradonačelnika Pule Goran Matić prikupio je više od tisuću potpisa i on ih je danas predao. Dakle, kako stvari stoje, ukupno bi trebalo biti sedam kandidata, četiri žene i tri muškarca.

S potpisima se još uvijek muči Zlatko Devedžić koji i dalje traži podršku među biračima. "Pokazat ću građanima Pule kako je to kada se jedan običan građanin bori do kraja", kazao je Devedžić. Potpise nije uspio prikupiti nezavisni Petar Bačić, ali ni neki drugi koji su najavljivali svoje kandidature, kao što su Dino Razzi i Armin Grabar.

Za župana će se, čini se, natjecati samo četvero kandidata. Istarski demokrati istaknuli su kandidaturu nezavisne Divne Radolović Rosande, koja je prikupila oko 3.000 potpisa koje će danas predati izbornom povjerenstvu u Pazinu.

HDZ-ova kandidatkinja za županicu dr. Irena Hrstić skupila je više od 4.000 potpisa koje će danas predati izbornom povjerenstvu u Pazinu.

Potpise za župana je prikupio i Damir Grunbaum, bivši živozidaš a sada kandidat Akcije mladih i Alternative. On je prikupio 3.500 potpisa.

Što se ostalih kandidata za župana tiče, podsjetimo, IDS-ov kandidat Boris Miletić prikupio je više od 11 tisuća potpisa, dok je Danijel Ferić iz SDP-a predao ukupno 3.200.

NAPOMENA: U prethodnoj verziji ovog teksta pisalo je da su ukupno četiri kandidata za župana. Naknadno smo doznali da je potpise prikupio i Grunbaum.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum