LABIN

HSU U BORBI ZA BOLJI POLOŽAJ GRAĐANA: Alda Miletić najavila kandidaturu

HSU ovoga puta na izbore u svibnju izlazi samostalno i neće imati kandidata za izvršnu vlast

| Autor: Branko BIOČIĆ
Alda Miletić, predsjednica labinskog HSU-a

Alda Miletić, predsjednica labinskog HSU-a


Alda Miletić (HSU), predsjednica gradske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika u Labinu, najavila je kandidaturu stranke za predstojeće lokalne izbore u svibnju. HSU ovoga puta na izbore u svibnju izlazi samostalno i neće imati kandidata za izvršnu vlast. HSU kao jedina parlamentarna stranka koja okuplja umirovljenike bori se za bolji položaj i prava umirovljenika nacionalno i lokalno i to ju izdvaja po programskim smjernicama od ostalih stranaka, rečeno je.

Miletić ističe da se na lokalnoj razini, osim višegodišnjeg zagovaranja izgradnje Doma za starije čije je početak gradnje nedavno najavljen, HSU zalaže i za prava osoba s invaliditetom, posebice teže pokretljivosti, prava i obveze građana koji su vlasnici kućnih ljubimaca, kao i drugih komunalnih i društvenih potreba svih građana, poput poboljšanja komunalne infrastrukture ili zagovaranja veće podrške u zdravstvu i sudjelovanju u društvu općenito.

- Duži niz godina kroz rad u Gradskom vijeću kao vijećnica, u dva navrata vršila sam i dužnost potpredsjednice Vijeća, zalagala sam se za poboljšanje položaja prvenstveno umirovljenika, osluškujući potrebe naših građana, kroz svoj volonterski rad u zajednici i izravnu komunikaciju s građanima. Dom za starije je kapitalni projekt čija će gradnja započeti u toku mjeseca, no postoji mnogo prostora za napredak kako bi prvenstveno umirovljenici, ali i ostali građani, živjeli bolje i kvalitetnije u našem Gradu, izjavila je Miletić, nositeljica liste za Gradsko vijeće Hrvatske stranke umirovljenika.

Alda Miletić rođena je 1948. i od rođenja živi u Labinu. Završila je gimnaziju pedagoškog smjera. Osim višegodišnjeg rada u turizmu, radila je kao predstojnica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske za Labin. Nakon umirovljenja suosniva Udrugu za zaštitu životinja "Fenix" čija je predsjednica i gdje aktivno volontira zadnjih 15 godina. Dužnost gradske vijećnice obavljala je posljednja dva mandata te je također obnašala dužnost potpredsjednice Vijeća. Članica je Radnog tima za provedbu projekta izgradnje Doma za starije, Upravnog odbora Udruge Labin zdravi grad, Skupštine tvrtke Labin STAN d.o.o., Povjerenstva za ravnopravnost spolova te Komisije za izbor i imenovanja pri Gradskom vijeću.

Istovremenom Gradska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika Labin odabrala je i kandidate za listu za Gradsko vijeće koju čini 15 ljudi različitog iskustva i znanja, a koje veže zajednička misija zagovaranja poboljšanja položaja osoba starije životne dobi i umirovljenika u lokalnoj zajednici. Pojedini kandidati imaju višegodišnje iskustvo u radu gradskog vijeća i njegovih odbora što im daje potrebnu snagu da predloženi program provedu u djelo u naredne četiri godine. Njihov se program na lokalnoj razini sastoji od tri ključne točke: zagovaranje prava osoba starije životne dobi i umirovljenika, promicanje zaštite i prava životinja te poboljšanje komunalne i društvene infrastrukture za sve građane.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum