5. SRPNJA JE SVE BLIŽE

FOTO/PREDIZBORNA KAMPANJA (NA) JUMBO PLAKATIMA Što sve stranke, razne platforme i pojedinci poručuju s velikih postera ne bili se umilili biračima STVARNO IMA SVEGA U SVAČEGA!

| Autor: Milan PAVLOVIĆ


Premda smo ovog ljeta uglavnom okupirani drugim temama, sve intenzivnija predizborna kampanja podsjeća nas da smo na pragu još jednih parlamentarnih izbora. Raspuštanjem dosadašnjeg saziva najvišeg predstavničkog tijela otvorilo se do 160 slobodnih radnih mjesta, koja će građani aktivnim ili pasivnim pristupom izborima popuniti naredne nedjelje. Radi se, dakle, o svojevrsnom natječaju za posao koji se, bez obzira što je na određeno vrijeme, očito čini primamljiv mnogima.

Samo u 8. izbornoj jedinici u kojoj se nalazi i Istra, na svako to slobodno "radno mjesto?", nadu da će zadobiti povjerenje birača, polaže čak 20 kandidata. Ili da budemo plastičniji, za 14 stolica u novom saborskom sazivu, u Istri i Primorju natječe se čak 280 kandidata. Predizborna kampanja pritom im služi poput nekakvog javnog CV-a, no vrlo se mali dio poruka u njoj bavi znanjem i kompetencijama oglašivača, a veći narcisoidnim prikazom vlastitog lika i opcije, te raznim (ne)realnim obećanjima.

Pozabavili smo se predizbornim porukama koje nam se u Puli i okolici ovih dana upućuju s jumbo plakata.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom