KANDIDAT SDP-a ZA ŽUPANA

FERIĆ SE ULOVIO LOPATE I PORUČIO: Poljoprivreda nisu samo vino i masline

| Autor: Glas Istre
Ferić i suradnici u Tinjanu

Ferić i suradnici u Tinjanu


SDP-ov kandidat za župana Danijel Ferić danas se u Tinjanu ulovio lopate. Govorio je o svom programu vezanom za poljoprivredu uz načelnika Tinjana Gorana Hrvatina te Milana Antolovića iz istoimenog OPG-a, inače priznatog i nagrađivanog pršutara iz Tinjana i istaknutog stručnjaka za poljoprivredu, koji je Feriću i Hrvatinu pružio podršku.

- Razvoj poljoprivrede u Istri ne može se samo svoditi samo na maslinare i vinogradare. Naši uljari i vinogradari su u samom svjetskom vrhu, ali treba poticati i ostale poljoprivredne kulture, kao i stočare koji su u izuzetno teškom položaju. Istra je brend zahvaljujući svojim vrijednim ljudima, među kojima i njenim poljoprivrednicima, ratarima i stočarima, koji doprinose gastro-prepoznatljivosti Istre, a ne zahvaljujući IDS-ovoj kliki koja nema nikakvu viziju razvoja istarske poljoprivrede. Tri su kapitalna projekta koja ću realizirati kad postanem župan, a to je centar za razvoj pčelarstva u Cerovlju gdje će se proizvoditi istarski med, centar za razvoj mljekarstva u Pazinu gdje će se proizvoditi mlijeko i mliječni proizvodi kravljeg, magarečeg i ovčjeg mlijeka te postrojenje za preradu rajčice u Umagu. Sve su ovo hvalevrijedni projekti stopirani od IDS-a jer čelnicima IDS-a domet gospodarenja zemljištem nije boljitak poljoprivrednika i stočara, već mešetarenje s prostornim planovima i prenamjenama zemljištima. Uvesti ćemo i poticaje za poljoprivredu (rajčice i druge kulture), za eko proizvodnju, ali i za stočarstvo (za uzgoj junadi i druge životinje), razvijati sustave navodnjavanja poput onoga u Valturi, a planiramo revitalizirati i našu Ćićariju kroz fond solidarnosti, kao i restrukturirati postojeći fond za razvoj poljoprivrede, rekao je Ferić.

- I zato 16. svibnja građani Tinjana i Istre imaju jednostavan izbor, Tinjan koji raste i koji se razvija, Tinjan koji gradi nove vrtiće, Tinjan s Goranom na čelu i fer Istra u kojoj će na prvom mjestu biti znanje i stručnost, a ne članska iskaznica, dodao je. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of