ŽUPAN S ISTARSKIM NAČELNICIMA: Pokreću se izmjene i dopune prostornog plana Istarske županije

Dožupan Tulio Demetlika pozvao je načelnike da, ukoliko to još nisu učinili, donesu Planove raspolaganja poljoprivrednim zemljištem budući da postoji veliki interes istarskih poljoprivrednika

| Autor: Glas Istre
Boris Miletić (Snimio Milivoj Mijošek)

Boris Miletić (Snimio Milivoj Mijošek)


Na inicijativu istarskog župana Borisa Miletića u ponedjeljak je u pazinskom Spomen domu održana prva koordinacija s načelnicima i načelnicama. Po uzoru na sastanke s istarskim gradonačelnicima, župan je najavio da će i koordinacije s čelnicima istarskih općina postati praksa s ciljem još bolje suradnje i realizacije projekata od zajedničkog interesa.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac i ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo IŽ Aleksandar Stojanović, koji su se osvrnuli na epidemiološku situaciju u Istri, te značajniji porast broja novozaraženih osoba. Prema njihovim riječima, i dalje je potreban oprez, te pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Prostorni planovi

Zamjenik župana Tulio Demetlika je iznio informaciju o pokretanju Izmjena i dopuna Prostornog plana Istarske županije, te je pozvao načelnike da pravovremeno izvide potrebe na svome području te da, najkasnije do kraja ove godine, dostave svoje prijedloge kako bi Prostorni plan bio podrška realizaciji razvojnih projekata na njihovom području.

- Cilj je da Prostorni plan bude jedan živi dokument, kojeg je potrebno brže i češće mijenjati radi praćenja razvojnih projekata i investicija, poručio je Demetlika te je ujedno pozvao načelnike da, ukoliko to još nisu učinili, donesu Planove raspolaganja poljoprivrednim zemljištem budući da postoji veliki interes istarskih poljoprivrednika koji se po tom pitanju često obraćaju Županiji.

Na temu Prostornog plana nadovezao se i župan Miletić koji je naglasio da svi zajedno moramo voditi računa o dugoročno održivom razvoju i očuvanju prostora, našeg najvrjednijeg resursa.

- Navedenom premisom Istarska županija će se voditi pri svim budućim izmjenama i dopunama Prostornog plana.

Specijalna bolnica

Župan je izvijestio i da je u razvoj i adaptaciju zgrada i proširenje djelatnosti županijske Specijalne bolnice „Martin Horvat“ u Rovinju u protekle dvije godine uloženo 20 milijuna kuna. Načelnici su na koordinaciji pružili podršku inicijativi o uspostavi Centra za ranu dječju rehabilitaciju pri Specijalnoj bolnici „Martin Horvat“, budući da bi se time bolesnoj djeci, kao najranjivijoj skupini omogućila zdravstvena zaštita u blizini njihova mjesta prebivališta ili boravišta te oni više ne bi morali putovati na liječenje u Rijeku ili Zagreb. (G

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini