FACEBOOK OBJAVA

Zoričić potvrdio smjenu Giacomettija, najavio tko će voditi Kaštijun do novog natječaja i poručio IDS-u: PRAVITE SE SVECIMA U PAKLU

| Autor: Glas Istre
Filip Zoričić

Filip Zoričić


Oko Kaštijuna danas se javio i gradonačelnik Pule Filip Zoričić, koji je potvrdio pisanje Glasa Istre da će smijeniti direktora Fabia Giacomettija.

On je na Facebooku napisao da se "mnogi javljaju kao spasioci Kaštijuna i stručnjaci za zaštitu okoliša".

"Definitivno je da su lokacija, koncept i tehnologija ŽCGO pogrešne. Strašno je kako su loše odluke prijašnjih politika uništile živote okolnih mještana i smatram da se mora naći novo rješenje kako bi se što prije pogon ŽCGO prilagodio samo Puli i Puljštini.

Na Kaštijun nije smio i ne smije dolaziti biootpad. Tko ga doveze mora platiti 4 puta veću cijenu.
I zato ćemo napraviti reset, jer smo mi morali bolje, već ove godine. Danas je kolegica Aškić dala neopozivu ostavku na mjesto članice/predsjednice Nadzornog odbora, dok ću u ponedjeljak Skupštini predložiti opoziv gospodina Giacomettija.

Također ću predložiti da novi član nadzornog odbora bude gospodin Marino Drandić, mag.ing.el.techn.inf., a v.d. direktora, do završetka javnog natječaja koji je u tijeku, pročelnica Anja Ademi.

Problem kvara dizalice moramo što prije riješiti, a do tada zasigurno neću dopustiti da IDS drži predavanja i moralizira nad građanima koji nisu krivi za ovakvo stanje. Prave se svecima u paklu.

Samo se jedno pitanje nameće: što ste napravili tolike godine na vlasti da toliko od mene očekujete u kratko vrijeme? Jedno veliko ništa!

No, nitko više nema vremena za strpljenje, kao niti alibije iz prošlosti. Prvi ja nemam na to pravo i moram stati uz sugrađane. Svoj dio odgovornosti imam i zato se to mora riješiti.

Pozivam komunalce i druge gradove i općine u Istri da nam pomognu, da na sastanku u ponedjeljak zajedno donesemo privremeno rješenje, dok se kvar ne popravi. Sve drugo, svaka druga politika, vodi nas unazad", napisao je Zoričić. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini