IMAT ĆE I PARKIRALIŠTE

ŽMINJ DOBIVA PRVI VELIKI TRGOVAČKI CENTAR Otvorenje se očekuje 20. kolovoza

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Objekt se gradi na parceli od 9 tisuća kvadrata (Anđelo DAGOSTIN)

Još ovog ljeta Žminj i Žminjština dobiti će prvi veliki trgovački centar - Plodine. Radovi su užurbani, a otvorenje se očekuje već 20. kolovoza.

Objekt se gradi na raskrižju državne i županijske ceste na građevinskom zemljištu površine oko 9.000 četvornih metara. Sam supermarket će imati bruto površinu oko 2.100 četvornih metara, a u sklopu supermarketa će biti caffe bar koji će zauzimati oko 50 četvornih metara, odjeli voća i povrća, pekara s vlastitim krušnim pećima i ponudom dnevno svježih kolača i drugih slastica, gastro odjel s pripremom jednostavnih toplih jela, mesnica, odjel delikatese sa širokom ponudom suhomesnatih proizvoda, sireva i drugih narezaka.

- Pored navedenih "svježih odjela", za supermarkete Plodina karakteristični su izuzetno širok asortiman, jake akcijske prodaje te povoljne redovne cijene proizvoda. Širinu asortimana dočarava podatak da u supermarketu kakav će biti i ovaj u Žminju u redovnoj ponudi držimo oko 30.000 artikala. Što se akcijske ponude tiče, na tjednoj bazi izdajemo katalog akcijskih proizvoda koji obuhvaća oko 200 artikala te dva puta mjesečno katalog proizvoda iz asortimana neprehrane koji obuhvaća prosječno 80 artikala, izjavila je članica Uprave Plodina Mirjana Palada Kmetović.

Za potrebe supermarketa izgradit će parkiralište sa 110 parkirnih mjesta. Vrijednost investicije iznosi oko pet milijuna eura. Ako radovi budu tekli prema planu, dovršenje radova i otvorenje supermarketa za kupce planiraju 20. kolovoza. U ovome supermarketu planiraju zaposliti 40 stalnih zaposlenika. Kako smo vidjeli na terenu, izvoditelj radova je građevinska tvrtka Scat-inženjering iz Našica, a projektant i nadzor tvrtka Rinex iz Rijeke.

- Dolazak Plodina, najvećeg trgovačkog centra do sada u Žminju, ali i predstavnika jednog od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, svakako predstavlja ogroman korak u razvoju gospodarstva Općine Žminj, ali također i povećanju kvalitete života svih naših mještana kojima se otvaraju dodatne mogućnosti pri kupnji svakodnevnih potrepština, kaže žminjski općinski načelnik Željko Plavčić.

- Činjenica da je trgovački lanac Plodine odabrao upravo Žminj kao lokaciju gdje otvaraju svoju poslovnicu dokazuje kako općina raste i razvija se te doista predstavlja značajni faktor u gospodarskom i ekonomskom smislu, ali i pouzdanog partnera koji svoji gospodarstvenicima pruža svu potrebnu uslugu u procesu ostvarivanja zacrtanih ciljeva i ekspanzije. Nadamo se kako ćemo s navedenim trgovačkim lancem i dalje kvalitetno surađivati njegujući društveno odgovorno poslovanje i razvoj zajednice, zaključio je načelnik Plavčić.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini