VIJEĆNIK ŽARKO IVETIĆ PODNIO OSTAVKU

TEŠKE OPTUŽBE I "ČUDNE" PROCEDURE U TINJANU: Predsjednik Vijeća Darko Banko samovoljno u prostorni plan NA SVOJU PARCELU UCRTAO BENZINSKU PUMPU

| Autor: Mirjan RIMANIĆ
Tinjan (Srećko Niketić / Cropix)

Tinjan (Srećko Niketić / Cropix)


Općina Tinjan ima zabranu grubih građevinskih radova od 1. srpnja do 30. kolovoza, a sam predsjednik Vijeća, koji predlaže takve propise, toga se ne pridržava jer već mjesec dana traju grubi građevinski radovi (pikamiranje) u mjestu Butori gdje se u krugu od 200 metara nalazi pet vila za odmor. Nakon nekoliko upozorenja zbog nastale buke u naselju i opomene Općine i komunalnog redara radovi nisu prekinuti

Žarko Ivetić više nije vijećnik u Općinskom vijeću Općine Tinjan. Njegovo je mjesto preuzeo Igor Modrušan s Liste grupe birača nositelja Žarka Ivetića.

Ostavku na mjesto vijećnika Ivetić je obrazložio time što ne podržava rad predsjednika Vijeća Darka Banka, koji je, kaže, "na čudan način uvrstio u III. dopunu prostornog plana Općine Tinjan benzinsku pumpu i to na svoju parcelu, bez znanja načelnika i Općinskog vijeća".

- Ljudi iz Općine, nakon što se to pročulo, pitaju mene što ja znam o tomu, kao da sam ja dio tog projekta. Ja time ne želim okaljati ime moje obitelji, navodi Ivetić u ostavci.

Drugi je razlog, kaže, taj što Općina Tinjan ima zabranu grubih građevinskih radova od 1. srpnja do 30. kolovoza, a sam predsjednik Vijeća, koji predlaže takve propise, toga se ne pridržava jer već mjesec dana traju grubi građevinski radovi (pikamiranje) u mjestu Butori gdje se u krugu od 200 metara nalazi pet vila za odmor.

Nakon nekoliko upozorenja zbog nastale buke u naselju i opomene Općine i komunalnog redara radovi nisu prekinuti.

- Događale su se situacije da su neki gosti iznajmljivačima, zbog buke, otkazali smještaj. Smatram da ne trebamo donositi propise ako ih se ne pridržavamo, navodi Ivetić.

Povezane vijesti

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini