ZRAČNA LUKA FRANJO TUĐMAN BIT ĆE DVA MJESECA ZATVORENA U NOĆNIM SATIMA

Zbog radova u Zagrebu kasni će letovi povremeno slijetati u Pulu


Zračna luka Franjo Tuđman od srijede pa naredna dva mjeseca noću će biti zatvorena zbog radova na uzletno-sletnoj stazi. Zbog toga zrakoplovi u tom periodu neće moći slijetati u ovu zračnu luku od 22.35 do 6.35 sati, osim ponedjeljkom i petkom kad će pista biti zatvorena od ponoći, objavili su mediji.

To znači da dok traju radovi Hrvatska neće imati zračnu luku koja je otvorena 24 sata, a prema Naredbi o vremenu otvorenosti zračnih luka jedino ZL Franjo Tuđman mora biti otvorena cijelu noć. Kada radovi na zagrebačkom aerodromu krenu, kažu iz Croatia Airlinesa, mogu se očekivati kašnjenja nekih noćnih letova, barem njih oko 10 posto, a najkritičniji su im letovi iz Frankfurta, Munchena i Bruxellesa koji slijeću u Zagreb između 22 i 23.10 sati. Stoga je dogovoreno sa Zračnom lukom Pula da produlji radno vrijeme noću, ako za to bude potrebe, i prihvati zrakoplove CA koji zbog kašnjenja ne budu mogli sletjeti u Zagreb. Zračna luka Pula odabrana je jer, kako kažu iz CA, cijele godine održava redovit promet, te raspolaže svojom tehničkom podrškom i operativnim osobljem.

Direktor pulske zračne luke Svemir Radmilo potvrdio nam je da već sve dogovoreno s Croatia Airlinesom, te da su spremni za eventualno duže radno vrijeme.

- Nije riječ o tome da će Pula sad preuzeti sve noćne letove koje je inače imala zračna luka Zagreb, jer takvih letova i nema previše. Croatia Airlines je, koliko znam, obavijestila druge kompanije o radovima u zračnoj luci, pa su neki letovi, primjerice onaj zadnji let iz Frankfurta za Zagreb, pomaknuti sat vremena ranije i tako su riješili problem. Mi ćemo svakodnevno biti u kontaktu, te ćemo biti na vrijeme obaviješteni o eventualnom letu koji određenog dana možemo očekivati, a tog će dana onda cijeli aerodrom, uključujući i ugostiteljski objekt, raditi duže, do slijetanja najavljenog aviona. Također je dogovoreno da odmah po slijetanju aviona u zračnu luku Pula, putnici imaju organizirani prijevoz do Zagreba, objašnjava Radmilo.

Dodaje kako to za djelatnike pulske zračne luke znači eventualno pola sata do sat vremena duže radno vrijeme i to samo pet ili šest puta tijekom ta dva mjeseca. (P. SOFTIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum