POGLEDAJTE ALTERNATIVNE PRAVCE

Zatvorena cesta Fažana-Veli Vrh, ako sve bude po planu, radovi će potrajati do 6. siječnja iduće godine

| Autor: Portal GlasIstre.hr

U cilju povećanja sigurnosti prometa na cestama i smanjenja broja prometnih nezgoda, danas su počeli radovi izvanrednog održavanja županijske ceste ŽC 5115 Pula - Fažana.

Riječ je o Fažanskoj cesti, glavnoj prometnici koja Fažanu i Valbandon spaja s Pulom i obrnuto, a bit će rekonstruirana njena "crna točka", odnosno dio koji je, nažalost, poznat po čestim prometnim nesrećama. Rekonstruirat će se ukupno 1.100 metara spomenute prometnice, i to u dvije faze, a obuhvat zahvata će biti od Valbandonskog mosta do Šuride, odnosno do skretanja za Puntiželu.

Rekonstrukcija obuhvaća dvije faze - prva je dužine 650 metara ceste od Valbandonskog mosta do bistroa Vala, a potom još 450 metara od bistroa Vala do Šuride, odnosno skretanja za Puntiželu.

Budući da će prometnica za radove u prvoj fazi biti zatvorena za cjelokupan promet osim za vozila gradilišta, stanara i autobuse, svi ostali vozači upućivat će se na najbrže alternativne pravce prometovanja prema Puli ili Fažani. Stanovnicima Fažane to je Galižanska cesta (ŽC50161) sa spojem na Vodnjansku cestu (D75) u smjeru prema Velom Vrhu, a stanovnicima Valbandona najbrži alternativni pravac je Ulicom Pineta sa spojem na Vodnjansku cestu (D75), kod benzinske postaje Petrol. Stanovnici Šuride mogu koristiti dosadašnju prometnicu, a stanovnici dijela Male Vale (dio prema Štinjanu) mogu koristiti cestu koja vodi za Štinjan i Pulu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater