HALO GLAS ISTRE:

Zašto su šutke pala dva bora?


"Zašto se sijeku borovi u blizini kružnog toka na Punti, tko je to dozvolio? Srce me boli kada gledam da padaju ta stoljetna stabla, zar nije dosta toga?!", zavapio je ogorčeni čitatelj koji nam je jučer dojavio da se borovi sijeku u blizini benzinske crpke u Šijani u šumici prema groblju. Tvrdi da ih je u neposrednoj blizini ranije srušeno najmanje deset te dodaje da bageri nekoliko dana na tom dijelu prekopavaju područje ispod kojeg se nalaze bunari.

Međutim, obilaskom mjesta pronašli smo gradilište i vlasnika, odnosno investitora Milana Vasića. Kao vlasnik kuće (u kojoj se nalazi kineski dućan), kaže nam da je u obvezi napraviti parkiralište jer kupci više nemaju gdje parkirati.

- Riječ je o proširenju okućnice za potrebe izgradnje parkirališta. Zbog toga smo morali srušiti dva bora, odnosno jedan je bio opasno nagnut i prijetio je prolaznicima i automobila. Stoga smo ishodovali sve potrebne dozvole od Grada Pule, a rušenje je obavila posebno ovlaštena tvrtka. Dakle, za sve smo dobili dozvole. Sada će se, još 15-ak dana, odvijati radovi na betoniranju zida i nasipanju parkirališta, a onda ćemo stati s radovima do jeseni, rekao nam je Vasić.

Pokazao nam je još jedan opasno nakrivljen bor na padini brda, ali njega, kaže, nisu željeli dirati jer ih se ne tiče i nema veze s njegovom parcelom, ali smatra da bi ga bilo uputno maknuti jer ako padne i nekoga ozljedi svi će se pitati kako se to moglo dogoditi i tko je odgovoran. (S. Z. T.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum