NAJNOVIJEFOTO GRUPA IMAGINE

Zanimljiv projekt učenika rovinjske osnovne škole: FOTOGRAFSKA IZLOŽBA U BRUXELLESU

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Već treću godinu zaredom Centar vizualnih umjetnosti Batana i njen potpredsjednik, profesionalni fotograf Gordan Ukić zajedno s profesoricama Arijanom Barbaro Dobrila i Tamarom Perković uspješno vode Foto grupu Imagine u sastavu izvanškolskih aktivnosti OŠ Jurja Dobrile u Rovinju. Trude se uspješno fotografski promišljati zajedno sa svojim mladim autorima kojima zadaju sve izazovnije zadatke.

Ovogodišnji zadatak bio je snimiti rovinjske vedute i život grada, osmisliti logotip, dizajnirati majice, isprintati fotografije na majice i njima prošetati briselskim parlamentom.

Osmero učenika je to i uspjelo napraviti i oni će sa svojim mentorima Arijanom, Tamarom i Gordanom prvi puta u Europskom parlamentu u Bruxellesu postaviti hodajuću fotografsku izložbu, noseći svoje originalno dizajnirane majice.

- Najzanimljiviji moment ove neobične izložbe radnog naslova "Small big town", bilo je fotografsko stvaranje slova od tijela učenika kojima se na majici ispisalo ime grada Rovinja. Učenici su razumjeli zadatak iz prve, osmislili ideju, napravila se rukom crtana skica, dogovorilo se snimanje, obukla se prikladna odjeća, obavilo se snimanje, fotografije su se retuširale, posložio se dizajn, stvorio se natpis Rovinj-Rovigno i naposljetku se isprintao cijeli dizajn na majice. Raduje nas spoznaja da se uspjeh ne dešava uvijek samo nekom drugom, vele mentori ovih učenika.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)
Webcams provided by webcams.travel add a webcam