KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA

Za predsjednika motovunskog vijeća izabran Elvis Linardon

| Autor: Glas Istre
Motovunsko Vijeće

Motovunsko Vijeće


U općinskoj vijećnici održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Motovun-Montona u novom sazivu. Sjednicu je sazvao i otvorio pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Nenad Šćulac, a sjednici je nazočio i općinski načelnik Tomislav Pahović.

Od devet vijećnika izabranih na izborima u Općinsko vijeće Općine Motovun-Montona ušlo je pet vijećnika nezavisne liste koju je predvodio Tomislav Pahović, a to su Elvis Linardon, Danijel Bon, Maja Drndić, Manuela Rabak i Patrick Pilat, dva vijećnika s liste IDS-a - Sagnin Bellini i Loris Beletić, a s nezavisne liste je uz nositelja Stefana Bertošu izabran i Alex Bellini.

Nakon verifikacije mandata svih članova vijeća, sjednicom je predsjedao Elvis Linardon kao prvi izabrani član s kandidacijske liste koja je dobila najveći broj glasova.

Vijećnici su zatim položili prisegu i pristupili izboru predsjednika i dva potpredsjednika općinskog vijeća.

Jednoglasnom odlukom vijećnika za predsjednika je izabran Elvis Linardon, a jednoglasno su potvrđeni i potpredsjednici, nezavisni Danijel Bon i IDS-ov Sagnin Bellini. Novoizabrani predsjednik Općinskog vijeća se zatim obratio prisutnima zahvalivši se na ukazanom povjerenju i potpori.

Na kraju sjednice općinski načelnik Tomislav Pahović čestitao je svim izabranim vijećnicima, izražavajući poštovanje svima što su odlučili preuzeti odgovornost za budućnost Motovuna, jer je biti vijećnik prije svega čast i poziv kojim svi zajedno želimo pomoći našim sugrađanima za njihov bolji život, za njihovu bolju budućnost, za njihovu sreću i sreću njihove djece i unuka.

Pahović je posebno izrazio zadovoljstvo što su svi doneseni akti izglasani jednoglasno, kao zalog da ovo općinsko vijeće bude mjesto kulture dijaloga u kojem će se izabrani predstavnici, duboko svjesni svoje odgovornosti prema građanima koji su ih izabrali, trajno zalagati za raspravu temeljenu na stručnosti i znanju, usmjerenu zajedničkim vrijednosnim ciljevima.

- Odluke neće uvijek biti jednoglasne, ali vjerujem da je vrijeme destruktivnosti i neprijateljski nastrojenog odnosa među suprotstavljenim skupinama konačno iza nas, zaključio je Pahović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of