Osim užurbane pripreme i ukrašavanja parka, kućica i klizališta, ugostitelji na Adventu upravo dovršavaju i svoju eno-gastro ponudu, koja će ove godine svim posjetiteljima ponuditi brojne novitete, jer je ostao još samo jedan dan do početka najljepšeg adventa u Istri – Adventa Poreč.
Naravno, svakodnevno će u ponudi biti neizostavni klasici poput kuhanog bijelog i crnog vina, punča i
kobasica u pecivu i fritulica, i to po promotivnim cijenama. Od ove zime, najpopularnije zimsko piće
zasigurno će postati vrući aperol i vrući džin, a glad ćete moći utažiti klasičnim burgerom, ali i
novitetima poput sarme u burgeru, pulled pork, gira volta ... Bit će tu i istarskih kobasica u malvaziji ili
u tortilji, ali i ostalih suhomesnatih narezaka, te omiljene blagdanske delicije - bakalaja na bijelo.
Osim fritulica i palačinki na razne načine, ove će godine posjetitelji porečkog Adventa moći uživati i u
panteonu, kolaču od mrkve i modernoj štrudli od jabuka, kao i kolačima od none. Ne zaboravimo i već
tradicionalne gastro manifestacije – Slatko jutro, na kojem se dijele besplatne fritulice, biskviti i sušeno voće umočeno u čokoladu, te Badnje jutro – tradicionalno druženje gradonačelnika sa sugrađanima, uz besplatnu marendu za sve.
Organizator Adventa Poreč je Grad Poreč, partneri su TZ Grada Poreča, Plava Laguna i
Valamar Riviera, a suorganizatori TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč,
Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada
Poreča, Zajednica Talijana Poreč, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.