Ilegalno kampiranje

VLASNICA UREDNO PRIJAVLJIVALA GOSTE U Rovinju zatvoren ilegalni turistički kamp. Radio je NA GRADSKOM ZEMLJIŠTU

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Djelatnost kampa prekinuta je naprasno ranojutarnjom akcijom. U to vrijeme, kad su se policajci, inspektori i komunalni redari pojavili, u kampu se nalazilo tridesetak gostiju iz svih dijelova Europe. Na licu mjesta je zatečena i vlasnica kampa koja je, kako doznajemo, sve vrijeme radila "po pravilima" - primala je dokumente i novac i uredno prijavljivala goste

Koordiniranom akcijom rovinjskih komunalnih redara, policije i djelatnika Državnog inspektorata zatvoren je ilegalni turistički kamp u Rovinju na području Polara, smješten odmah pored kampa "Oaza". Nastavak je to akcije sprečavanja ilegalnog kampiranja, ali i prvi slučaj da je otkriven cijeli ilegalni kamp. U pravilu se ilegalni kampisti samoinicijativno smjeste negdje na čistinu, a u ovom slučaju je jedna osoba organizirala cijeli kamp bez dozvola, minimalnih sanitarnih i ostalih uvjeta i bez pravne osnove za korištenje zemljišta, koje je vlasništvo - Grada Rovinja.  

Djelatnost kampa prekinuta je naprasno ranojutarnjom akcijom. U to vrijeme, kad su se policajci, inspektori i komunalni redari pojavili, u kampu se nalazilo tridesetak gostiju iz svih dijelova Europe. Na licu mjesta je zatečena i vlasnica kampa koja je, kako doznajemo, sve vrijeme radila "po pravilima" - primala je dokumente i novac i uredno prijavljivala goste.

- Dolaskom na mjesto ilegalnog kampa, kojeg smo zbog šipražja i visoke zelene ograde ranije teško mogli uočiti, imali smo što i vidjeti. Uz šatore i kamp kućice, pa čak i domaće životinje, naišli smo i na pet čvrstih objekata, objašnjava nam voditelj gradskih komunalnih redara Rovinja Elvis Prenc, od kojeg doznajemo i da je agilnoj vlasnici ilegalnog kampa naloženo da unutar 48 sati sve ukloni s gradskog zemljišta.

- Uslijedit će i plombiranje, odnosno uz prijavu i novčana kazna koja se kreće u visini od 20 do 30 tisuća kuna, rekao je Prenc, koji nije znao odgovoriti od kada kamp posluje.

- Ovo je samo jedna u nizu akcija nadzora nad bespravnim kampiranjem. Komunalni redari svakodnevno obilaze šira gradska područja, a ovo je izdvojen slučaj gdje smo zatekli cijeli kamp. Iz tog smo razloga u pomoć pozvali kolege iz Državnog inspektorata i policije, kako bi bili učinkovitiji u sankcioniranju, ali i zatvaranju kampa, rekao je Elvis Prenc, dodavši da je ove sezone utvrđeno 40-ak slučajeva ilegalnog kampiranja gostiju koji su, uz kaznu, bili ispraćeni u legalne kampove.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater