Ciklus predavanja

VIŠNJAN "Petkom u 7" počinje s Koradom Korlevićem

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ

Astronomsko društvo Višnjan objavilo je ovogodišnji program ciklusa predavanja "Petkom u sedam" namijenjenim lokalnom građanstvu i široj publici koja žudi za novim vidicima i saznanjima iz svijeta prirodnih i društvenih znanosti. Ciklus predavanja otvorit će Korado Korlević u petak 28. veljače predavanjem na temu "Ekstrasolarni planeti".

Nakon toga, 6. ožujka dolazi Marko Modrić iz Javne ustanove Priroda u Primorsko-goranskoj županiji, a koji će ispričati "Priču o kvarnerskim bjeloglavim supovima". Treće predavanje vodit će Helga Može' na temu "Camino Primitivo mojim koracima", a to će se predavanje održati 13. ožujka. Biolog Zrinka Mesić će 20. ožujka govoriti o istraživanju i nadzoru vegetacije iz svemirske orbite. Zadnje predavanje ove godine održat će meteorolog Zoran Vakula dana 27. ožujka s temom "O vremenskoj prognozi i još koječemu...".

Ove godine se predavanja vraćaju svojoj izvornoj lokaciji, a to je prvi kat stare općinske vijećnice, na adresi Istarska 5 u Višnjanu. Sva predavanja započinju u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Kako kažu organizatori, vjeruju da će raznolikost tema zadovoljiti različite interese publike, potaknuti na razmišljanje i/ili pružiti nova iskustva i saznanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom