PREDSTAVLJEN PROGRAM

VESELI PROSINAC U SRCU ISTRE: Klizalište se otvara u ponedjeljak, a radit će svakodnevno od 10 do 21 sat

Uz klizalište bit će postavljena pozornica na kojoj će se odvijati programi lokalnih udruga i ustanova. U planu je dvadesetak programa, a osim na ovoj lokaciji, održavat će se i na drugim lokacijama širom grada, osobito u Spomen domu

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Klizalište će biti besplatno za sve posjetitelje

Klizalište će biti besplatno za sve posjetitelje


Pazinska gradonačelnica Suzana Jašić sa suradnicima predstavila je jučer blagdanski program koji će se odvijati u Pazinu. Grad Pazin je, nakon jednogodišnje pauze, s brojnim suradnicima iz lokalne zajednice pripremio prigodne programe koji će se odvijati kroz mjesec prosinac i dio mjeseca siječnja.

Klizanje i do kraja siječnja

Klizalište s pratećim programima na platou ispred Spomen doma započinju u ponedjeljak. Bit će otvoreno najmanje do kraja školskih praznika 9. siječnja, a, ukoliko vremenski uvjeti dozvole, i do kraja siječnja. Klizanje će biti besplatno za posjetitelje, uz najam klizaljki, a bit će otvoreno svaki dan od 10 do 21 sat. Na pozornici uz klizalište bit će postavljena pozornica na kojoj će se odvijati programi lokalnih udruga i ustanova. Organizira se dvadesetak programa koji će se, osim na ovoj lokaciji, odvijati i na drugim lokacijama širom grada, osobito u Spomen domu.

U kreiranje sadržaja uključile su se gradske udruge i ustanove, lokalni ugostitelji i trgovci te Turistička zajednica središnje Istre, Udruženje obrtnika Pazin i Pučko otvoreno učilište Pazin s kojima je održano niz tematskih sastanaka. Ukupan trošak organizacije iznosi 200.000 kuna od kojih je Grad Pazin izdvojio 110.000 kuna, TZ Središnje Istre 80.000 kuna (od kojih 65.000 kuna za klizalište, a 15.000 kuna za programe), te TZ Istarske županije 10.000 kuna za programe. Iznos kojim Grad sufinancira rad klizališta iznosi 110.000 kuna, a osim najma klizališta s montažom i demontažom sve potrebne opreme, zakupac brine o svakodnevnom radu klizališta i osoblju za upravljanje klizalištem (najam klizaljki, održavanje klizališta i okoliša, dežurstvo za sigurnost opreme/redarske službe, upravljanje tehničkom i drugom opremom…), za svo vrijeme trajanja događanja, što je najkraće 30 dana.

Preostala sredstva od 30.000 kuna Grad Pazin će utrošiti na organizaciju Božićnog sajma na trgu, kazališne predstave za djecu u Spomen domu i zajedničku promociju svih programa koji će se tijekom adventa događati u Pazinu.

Bajkomanija za djecu

Sa skromnim sredstvima i značajnim angažmanom svih uključenih, organizirani su blagdanski programi koji će sadržavati četiri osnovne komponente: klizalište u Srcu Istre, zatim kulturne, zabavne i sportske programe uz klizalište, ostale programi u gradu uključujući Dan palačinki te mali Božićni sajam.

Pripremaju se i programi na drugim lokacijama poput višednevne Bajkomanije za djecu u Spomen domu ili dolaska Djeda Mraza i darivanja djece u Društvu Naša djeca (u bivšoj vojarni). U Spomen domu će se održati i godišnji koncerti zbora Roženice i Limene glazbe Pazin, sve sukladno aktualnim epidemiološkim mjerama.

Udruge i ustanove su udružile snage s lokalnim ugostiteljima pa će se tako u caffee baru Epulon održati jazz koncert, a u buffetu Bunker čak tri etno koncerta tijekom prosinca.

Umjesto tradicionalnog Festivala palačinki planira se u subotu 11. prosinca održati Dan palačinki i na taj način zadržati manifestaciju u manjem obimu odnosno prilagođenu epidemiološkim mjerama. Namjera je zadržati pojedine elemente festivala koji se organizira od 2014. godine te na Dan palačinki u suradnji s ugostiteljima realizirati Slatki vikend i promovirati ponudu palačinki u lokalnim ugostiteljskim objektima, kroz Slatki shopping ponuditi posjetiteljima cjelodnevni rad trgovina s ponudom popusta te s turističkim subjektima u Pazinu organizirati Slatke posjete s popustima za turističke sadržaje.

Božićni sajam, prodaja slika i pazinski samanj

U tjednu prije Božića od 17. do 24. prosinca na desetak će štandova svoje proizvode izlagati i prodavati lokalni proizvođači i OPG-ovi te gradske udruge i ustanove. Uz ovaj sajam cijeli će mjesec u Likovnoj galeriji biti otvorena prodajna izložba radova članova Društva likovnih stvaratelja. Također, tradicionalni pazinski samanj, bit će održan prvog utorka u prosincu (7. prosinca) i u siječnju (4. siječnja).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum