ALARMANTNA SITUACIJA

VAPAJ ISTARSKIH GRADONAČELNIKA ZBOG BESPRAVNE GRADNJE: "Sve je uništeno! U Istri je više od 30 tisuća nelegalnih objakata. To su cijela naselja, gradovi, istarske favele"

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Sječa šume u zaštićenom krajoliku kod Labina podigla je Istru na noge

Sječa šume u zaštićenom krajoliku kod Labina podigla je Istru na noge


Nedavni događaj kojeg su javnosti obznanili labinski gradonačelnik Valter Glavičić i ravnateljica Javne ustanove Natura Histrica Silvia Buttignoni o nezakonitoj sječi čak šest hektara šume u značajnom i zaštićenom krajobrazu Labin - Rabac - Prtlog, i to od strane privatne tvrtke Mari Top iz Zagreba, otvorio je Pandorinu kutiju problema s krčenjem šuma, parcelacija, bespravnom gradnjom… S time se Istra susreće već desetljećima, ali je tek unatrag nekoliko godina očito problem došao svima do grla.

Tada su se lokalni čelnici odlučili s tim problemom intenzivnije se uhvatiti u koštac, no sada se najavljuju sve drastičnije mjere. Lokalni čelnici od države stoga traže spuštanje ovlasti kako bi se konačno krenulo u rušenje bespravnih objekata.

Zanimljivo je spomenuti da je labinski gradonačelnik Glavičić najavio da pod nadzorom drže nekoliko sumnjivih lokacija i da će komunalci reagirati prijavom na svaki znak nelegalnih aktivnosti, sve kako bi se problemi počeli rješavati već u začetku. Pa ipak, sve to nije prepreka da se i dalje ruše šume i posvuda grade nelegalne građevine.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter