GRAĐANI REVOLTIRANI

Usprkos čestim problemima s migrantima u pograničnom području, MUP UKIDA POLICIJSKE POSTAJE BUZET I BUJE. DOBILI SMO POJAŠNJENJE OVAKVE ODLUKE

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Policijske postaje uz granicu svest će se na ispostave (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Policijske postaje uz granicu svest će se na ispostave (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Planirane organizacijske i funkcionalne promjene imaju za cilj poboljšanje operativnosti rada policije, poboljšanje kvalitete usluge prema građanima, ističu u MUP-u * Mislim da je ovo nastavak centralizacije koju država bez osjećaja za male prostore provodi već dugi niz godina, izjavio je gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić te najavio da se borba za zadržavanje PP Buzet nastavlja

Svim reakcijama iz Istre na šokantnu najavu ukidanja policijskih postaja u Buzetu i u Bujama, koje bi postale tek ispostave policijskih postaja u Pazinu i Umagu, a njih je doista bilo puno, zajednički je stav da bi se umanjila kvaliteta rada službe koja ima presudnu ulogu u sigurnosti pograničnog područja.

Posebice stoga jer se radi o ukidanju dvije policijske postaje koje pokrivaju cijelu kopnenu držanu granicu u Istarskoj županiji. U Ministarstvu unutarnjih poslova ustrajni su međutim u svojoj argumentacije da bi to, dapače, povećalo operativnost. Barem tako proizlazi iz odgovora pristiglog iz Kabineta ministra, Službe za odnose s javnošću, na pitanje koje smo im postavili zašto se ide u racionalizaciju načina rada policijskih postaja uz državnu granicu sa Slovenijom, na području gdje je, ako ništa drugo, izražen trend rasta ilegalnih migracija.

- Stanje sigurnosti na određenom području ne može se sagledavati samo kroz jedan segment rada već se temelji na analizi sigurnosno-relevantnih pokazatelja, stanju kriminaliteta, stanju javne sigurnosti i sigurnosti cestovnog prometa, broju zabilježenih dojava i broju događaja koji se bilježe na području pojedine policijske postaje. Ako promatramo područje nezakonitih migracija koje ističete u svom upitu, naglašavamo da na području Policijske uprave istarske problematika nezakonitih prelazaka državne granice nije toliko izražena s obzirom da Policijska uprava istarska bilježi 5,9 posto ukupnog broja nezakonitih prelazaka državne granice u Republici Hrvatskoj, navodi se u odgovoru pristiglom iz Kabineta ministra.

Povezane vijesti

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini