Zanemarivanje životinja

U zaseoku Poljanice na području Općine Cerovlje PRONAĐENI PSI I JEDNA OVCA U IZNIMNO LOŠEM STANJU

Danas smo dobili službenu potvrdu od policije koja je prekjučer promptno s veterinarskom inspekcijom izašla na teren i odmah poduzela potrebne radnje, prije svega zbrinuli životinje * Psi su smješteni u pulsko sklonište za životinje Snoopy, a sudbina ovce ostaje nepoznata

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
foto facebook

foto facebook


O zanemarivanju tri psa ovčara i jedne ovce na vrlo rijetko naseljenom području zaseoka Poljanice u Općini Cerovlje prekjučer su nas obavijestili čitatelji, a danas smo dobili službenu potvrdu od policije koja je prekjučer promptno s veterinarskom inspekcijom izašla na teren i odmah poduzela potrebne radnje, prije svega zbrinuli životinje.

- Budući da su zatečena tri psa sa znakovima zanemarivanja, djelatnice veterinarske inspekcije preuzele su životinje te će poduzeti daljnje mjere prema vlasniku životinja. Policija će u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom poduzeti mjere iz svoje nadležnosti, odgovorili su nam iz Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave istarske.

foto facebook

Životinje su, doista, kako se vidi na snimkama koje je na Facebook stranici HappyEnd AnimalRescue objavila istoimena pazinska udruga bile u iznimno lošem stanju, pogotovo jedan pas koji se kretao samo s prednjim nogama vukući zadnje po tlu. Osoba koja je prijavila slučaj svim nadležnim službama, udrugama i medijima kaže da ima saznanja da zanemarivanje traje već duže vrijeme. Napominje da je ozlijeđeni pas vjerojatno prebijen, međutim, to je samo pretpostavka. Moguće je da od nečeg boluje.

foto facebook

Prilikom dolaska jedina zatečena ovca bila je bez vode. Inače se, kaže, ondje nalazilo stado od 20 ovaca, a vlasnik životinja je navodno tamošnji pastir koji se ondje doselio prije deset godina. No, na nadležnim službama je da utvrde činjenice. Kako naknadno saznajemo psi su smješteni u pulsko sklonište za životinje Snoopy, a sudbina ovce ostaje nepoznata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum