GRAD PRIJATELJ DJECE

U Umagu otvoren osmi gradski vrtić: U novoj podružnici u Murinama OSIGURANO MJESTO IMAJU 83 MALIŠANA

| Autor: Glas Istre
Uređeno je i dvorište s vanjskim igralištem i popratnim sadržajem

Uređeno je i dvorište s vanjskim igralištem i popratnim sadržajem


Na Umaštini je otvoren još jedan novi vrtić, i to onaj područni u Murinama. Investiciju nešto veću od deset milijuna kuna, sufinancirala je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju s 5,6 milijuna kuna.

Područni vrtić Murine izgrađen je na čestici površine 5.173 četvorna metra. Zgrada površine 750 kvadrata na dvije etaže može primiti 83 djeteta. Na svakoj etaži smještene su dvije vrtićke skupine.

U prizemlju se nalaze dva sanitarna čvora za djecu, prostorija za odgajateljice, dvije tehničke sobe, spremište, kuhinja s teretnim dizalom te garderoba i sanitarije za zaposlene. Na katu se, uz prostor za dvije vrtićke skupine, nalazi i prostorija za odgajateljice, dva sanitarna čvora za djecu, sanitarije i garderoba za zaposlene te spremište s dizalom. U sklopu objekta uređeno je i dvorište s vanjskim igralištem i popratnim sadržajem za igru i zabavu djece, a koje će biti dostupno svima.

- Današnji će dan ljudima podariti osmijeh i ostati zabilježen kao još jedan dan u kojem grad Umag skrbno i trajno brine o svojoj djeci, podiže kvalitetu života i boravka u vrtićima, pruža siguran i kvalitetan odgoj djeci, a roditeljima povjerenje u sustav koji osigurava bezbrižnu i sretnu budućnost najmlađih, izjavio je prigodom svečanog presijecanja vrpce gradonačelnik Umaga Vili Bassanese.

Kroz projekt "Umag grad djece 2010.-2020.", u posljednjih deset godina Grad Umag je izgradio ili rekonstruirao osam vrtića, a vrtić u Murinama izgrađen je u naselju gdje prije vrtić nije postajao. Sva djeca, njih 630 koja ispunjavaju uvjete, imaju svoje osigurano mjesto u jednom od osam gradskih vrtića, a standardi su uvjerljivo iznad hrvatskog pedagoškog standarda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater