DR. SC. MIRSAD SADIKOVIĆ

U Potpićnu se proizvodi mineral budućnosti uspješan u borbi protiv virusa: "MOJ 100 POSTO PRIRODNI PROIZVOD NE LIJEČI, ALI POMAŽE U BORBI PROTIV VIRUSA, PA TAKO I KORONE"

| Autor: Lara BAGAR
Dr. sc. Mirsad Sadiković u postrojenju Vidris Farm Istra u Potpićnu

Dr. sc. Mirsad Sadiković u postrojenju Vidris Farm Istra u Potpićnu


Pandemija koronavirusa promijenila je prioritete i ljudsko zdravlje kao nikada do sada nije bilo toliko na cijeni. Ništa u ovom trenutku nije važnije. I dok trenutno u svijetu među znanstvenicima traje dosad neviđena utrka za pronalaskom cjepiva za Covid-19, jedno od mogućih i znatno jeftinijih rješenja u borbi protiv virusa nalazi se upravo u Istri, doznajemo ekskluzivno za Glas istre. Jedinstvena tehnologija renomiranog znanstvenika dr. sc. Mirsada Sadikovića u njegovom postrojenju Vidris Farm Istra u Potpićnu možda doista nudi revolucionarno rješenje za poboljšanje ljudskog zdravlja.

- Čestica koju imam danas jedinstvena je u svijetu. Stvorio sam je u tvornici u Potpićnu zahvaljujući Istarskom fondu za razvoj i HAMAG-BICRO-u koji su mi prije pet godina omogućili da pokrenem proizvodnju. Djelatnost i poslovna filozofija tvrtke počivaju na vibroaktivnom mineralu koji se pokazao vrlo efikasnim u suzbijanju gljivičnih, bakterijskih pa i virusnih oboljenja, a naročito je efikasan u detoksikaciji, otkriva nam dr. sc Sadiković.

Proizvod koji je izazvao zanimanje u znanstvenim i laičkim krugovima nastao je posebnom inovacijskom VAM tehnologijom, koju je dr. sc. Sadiković i patentirao. On je dosad prevelike čestice vibroaktivnog minerala uspio razbiti na nanočestice i mikročestice do svega pet mikrona pa one bez problema ulaze u stanice biljaka i životinja. Vibroaktivni mineral koristi se u poljoprivredi i stočarstvu, djeluje tako što čisti od toksičnih residua, herbicida i insekticida, a to u konačnici stvara zdravu hranu.

Istraživanja su pokazala da ovaj mineral ima povoljan učinak i na ljudski organizam.

- Moj stroj radi po principu - energija - frekvencija - vibracija. O tome je pričao i Tesla! To je zakon svemira, nema pretjerane filozofije! Aktivacijom prirodnih minerala dobivaju se čestice koje dosad nisu ni postojale. Ja nisam ovo izmislio, samo sam drugačije razmišljao i došao do toga da bi to moglo biti dobro rješenje, objašnjava nam znanstvenik u postrojenju u kojemu su, zbog situacije s koronavirusom, njegovi proizvodi za izvoz namijenjeni životinjama i biljkama trenutno na čekanju.

Dr. sc. Sadiković smatra da upravo njegov proizvod može imati značajnu ulogu u ublažavanju virusnih infekcija. A što s koronom?

- Korona je jedan od virusa, a ja sam uvjeren da se mojom tehnologijom virusi mogu ublažiti. O tome svjedoči 150-200 ljudi koji su to isprobali. Govorim to na osnovu iskustva i velikih istraživanja na životinjama koje su nakon konzumacije vibroaktivnih proizvoda pokazale da su ublažile bilo koju infekciju koja se razvijala u njihovom tijelu. Za to postoje studije i dokazi, veli dr. sc. Sadiković napominjući da vibroaktivni mineral nije lijek već preparat koji ublažava, a nerijetko i sprječava razvoj virusnih infekcija.

- To znači da u Hrvatskoj imamo 100 posto prirodni proizvod koji ne liječi, ali pomaže u borbi protiv virusa. To je u potpunosti oprečno od toga kako medicina danas radi (humana, veterinarska i agronomska), a to je - bez antibiotika, agresivnih sredstava i preparata koji utječu na virus. Mi samo dajemo tijelu ono što mu je potrebno da bi ono samo ozdravilo. Time se smanjuje opasnost od mnogih mutiranih virusa jer bi oni već u početku bili "deaktivirani", objašnjava znanstvenik svoje važno otkriće. Za razliku od skupih lijekova, cijena njegovog preparata bila bi "humana".

- Dnevna doza ovog preparata, ukoliko se poveća proizvodnja, koštala bi kao jedna kava, napominje ugledni znanstvenik čije je postrojenje u Potpićnu na Dan planete zemlje prije pet godina otvorio tadašnji istarski župan Valter Flego.

Cijelu svoju znanstvenu karijeru dr. sc. Sadiković posvetio je zdravlju životinja i biljaka s ciljem poboljšanja kvalitete hrane, da bi ona u procesu proizvodnje bila što manje izmijenjena i što zdravija.

No Sadiković tvrdi da je njegov projekt otišao miljama dalje. Ono što je intrigantno je to što je dr. sc. Sadiković otkrio važnost silicija koji je jedinstvenom tehnologijom implementirao u svoj proizvod i koji se pokazao izuzetno uspješnim u borbi protiv virusa. Veli da mu je tijekom cijele impresivne znanstvene karijere uvijek nedostajao taj jedan element. Bilo je tako i u radu s popularnim preparatom Megaminom. Nešto je, veli, nedostajalo da ima puni potencijal. I onda se ispostavilo da je upravo silicij ta karika koja nedostaje u ovoj znanstvenoj priči. Ključ iznimne efikasnosti njegovog proizvoda je, tvrdi, aktivni silicij do kojeg je on jedini u svijetu došao istraživanjem u svom laboratoriju.

- Uspio sam dobiti izuzetno sitne, mikronizirane čestice silicija koje brzo ulaze u stanice biljaka i životinja te ih čiste od štetnih tvari poput teških metala, pesticida, antibiotika, sintetskih hormona, pojašnjava znanstvenik te dodaje da su proizvodi dobiveni na ovaj način znanstveno istraživani na životinjama i biljkama na zagrebačkom medicinskom i veterinarskom fakultetu te na Institutu Ruđer Bošković.

- Silicij je okidač za procese u tijelu. Čim dođe u doticaj sa senzorima, on počinje resetirati i tražiti greške, objašnjava znanstvenik.

Nije naodmet podsjetiti da suvremenu industriju pokreće silicij, a najistaknutija njegova primjena je uloga vodiča u elektroničkim napravama. Proizvodnja mikročipova, a time i mobitela i računala, nezamisliva je bez silicija. Tehnološke inačice silicija toliko nam prožimaju svakodnevni život da se i premalo govori o prirodnom siliciju bez kojega nema života.

- Tehnologija je samo približna kopija načina na koji silicij pokreće naš organizam, nastavlja dr. sc. Mirsad Sadiković koji se više od četrdeset godina bavi utjecajem sastojaka hrane na zdravlje, a posljednjih dvadesetak godina intenzivno proučava djelovanje silicija na ljude, životinje i biljke.

- Posebno me zanimaju elementi u tragovima ili mikroelementi. To su, primjerice, kalij, natrij, magnezij, željezo, bakar, fosfor, selen, cink... Među njima je i silicij koji ima iznimnu ulogu. Naime, mikroelementi se otapaju u tjelesnim tekućinama pretvarajući se u elektrolite s električnim nabojem i ključni su za sve procese u tjelesnim stanicama, a te procese regulira upravo silicij. On je prijenosnik informacija koji daje signale i određuje kako će se elektroliti ponašati u stanicama, objašnjava i ukazuje na sličnost funkcioniranja silicija u tehnologijama i živim organizmima.

- Čovjek je električno biće puno senzora preko kojih prima osjete, a za to je potreban neometan protok signala. Poput razgovora mobitelom kojim smo povezani unatoč udaljenosti, tako i među tjelesnim stanicama mora postojati "zatvoreni krug" i frekvencija na kojoj mogu komunicirati. Silicij omogućuje tu povezanost, sprečavajući kvarove i prekide veze. Da bi pojasnio procese slikovito povlači analogiju s mobitelom, odnosno operativnim sustavom android.

- Android i naše tijelo imaju slične principe. U tijelu imamo oko 37 milijardi senzora. Primjerice, kada taknemo nos, putem senzora i prijenosnika u mozgu se pali lampica. Dakle, sve je povezano. Kada se ovo čudo, odnosno mobitel "razboli", kažemo da ima virus. Razboli se tako što počinje sporije povlačiti bazu podataka, informacije. Protiv virusa imamo anti-virusni program koji uključivanjem obilazi baze podataka i detektira greške i kaže -resetiraj me! Dakle, ugasi me i ponovno pokreni! U fazi resetiranja on povlači greške. Aktivni silicij radi isto što i tehnologija. Poput antivirusnog programa u računalu, silicij je u organizmu tragač za štetnim tvarima te pomaže njihovu uklanjanju iz stanica na taj način sprečavajući poremećaje i bolesti, veli dr. sc. Sadiković.       Upozorava da organizam često nema dovoljno silicija za pročišćavanje, jer je suvremena prehrana toliko puna industrijski prerađenih namirnica i kemikalija da nastaje preopterećenje.

Mišljenja je da se današnja medicina i farmacija uveliko bave saniranjem štete, a ne njezinim uzrokom.

- Moj cilj je sprečavanje nastanka štete. Taj put je daleko jeftiniji nego ovaj kojim danas idemo, veli znanstvenik kojemu je traganje za uzrokom, a ne posljedicama vjerojatno zapisano u genima. Biomedicina je, naime, u njegovoj obitelji tradicija koja traje više od 160 godina, tijekom kojih je u obitelji stasalo više od 48 doktora. Vjerojatno najpoznatiji od njih njegov je pradjed Sadik Sadiković, pisac najprodavanije knjige u Hrvata „Narodno zdravlje", u kojoj poučava kako spriječiti pojavu bolesti i kako se zdravo hraniti. Baštineći svijest o važnosti prehrane i njezinoj ulozi u čovjekovoj ukupnoj dobrobiti, dr. sc. Mirsad Sadiković nastavio je nauk svoga pradjeda

Kao doktora znanosti biomedicine zaintrigiralo ga je kako detoksicirati tijelo, ali i kako na nivou stanice omogućiti nesmetani protok signala.

- Ja sam prvi u svijetu to otkrio u stanici i nazvao silicij ćupić koji, zahvaljujući silicijskoj niti, omogućuje protok signala, veli znanstvenik kojeg je to otkriće dodatno usmjerilo na proučavanje prirodnih minerala neophodnih za funkcioniranje bilo koje stanice.

- Čim se omogući nesmetani protok signala unutar stanice i između organa, na nivou stanice se mnoge bolesti povlače same od sebe i ne treba ih "liječiti", već im putem vibroaktivnh materijala omogućiti da budu zdrave. Sva svjetska istraživanja kazuju da su glavni okidači bolesti stres i hrana. Na veterinarskom institutu radi se jedan od najvećih pokusa s kućnim ljubimcima koji pokazuju da su hrana i stres uzročnici preko 50 posto patologija, otkriva i tvrdi da je nastanak bolesti usko povezan s industrijom hrane.

- Na hranu se, naizgled, sve sviše pazi. Izgleda sve ljepše, lijepo je upakirana, napola pripremljena... A sve se manje pazi na kvalitetu i na to da ovakvom, već standardnom prehranom, punom raznih rezidua i aditiva svaki dan upropaštavamo vlastito zdravlje i   rušimo prag imunološkog sustava. To počinje čim se promijeni PH stanice te se razvijaju drugi mikroorganizmi koji počinju napadati stanice te sve više obolijevamo od "modernih" bolesti – tlaka, šećera, alergija. Na stranicama Ministarstva zdravstva imamo službene podatke da u maloj Hrvatskoj imamo oko milijun i 300 tisuća ljudi koji imaju zdravstvenih problema vezanih uz tlak, dijabetes.

- Tko će odgovarati za štetu koju su svojim krivim savjetima o prehrani prouzročili samozvani nutricionisti, autori štetnih dijeta, ako znamo da je nezdrava prehrana uzročnik 80 posto svih bolesti.

Postigli su što htjeli, a to je da svatko može prodavati svoju istinu. Sve je zdravo i ništa nije zdravo. Svatko ima pravo i nitko nema pravo, kao da je razlika zdrave i nezdrave hrane stvar ukusa ili ideološkog uvjerenja. Tisuću puta ponovljenu tvrdnju prihvaćamo kao istinu i za nju više ne tražimo dokaze. Jednostavno "znamo" da je tako i nismo voljni ni pomisliti da svoja uvjerenja nikad nismo oblikovali na temelju stvarnih argumenata, dokaza ili vlastitog promišljanja. Jednostavno, vjerovali smo i vjerujemo još i sada, a nikada nismo provjeravali da li je to istina ili ne. Tako funkcioniraju obični mali ljudi, ali tako funkcioniraju i stručnjaci, smatra dr. Sadiković te tako dolazimo i do razgovora o stručnjacima i oprečnim mišljenjima o cijepljenu.

- Jedno je cijepljenje putem prirodnog unošenja virusa u tijelo, a drugo putem igle jer ovo potonje zna generirati dosta nuspojava. Ako je prirodni način ulaska virusa u živi organizam onaj putem sluznice, odgovorno tvrdim da ćemo unosom vibroaktivnih prirodnih materijala izuzetno smanjiti aktivnost virusa. Takav način primjene kod bilo koje pandemije bio bi daleko jeftiniji i što je najvažnije za samog pacijenta - bez nuspojava, tvrdi dr. sc. Sadiković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater