OPĆINA MEDULIN

U POMERU I VINTIJANU uređuju se ceste i gradi potporni zid

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


U Općini Medulin u tijeku je održavanje spojne ceste između pomerskog groblja i zaobilaznice. Asfaltira se dvosmjerna prometnica širine 5 metara. Iako je njena dužina 141 m, ona će značajno olakšati pristup mještanima mjesnom groblju te naseljima u blizini. Radove izvodi pulska Cesta d.o.o., a odvijaju se sukladno građevinsko prometnom projektu tvrtke Via ing d.o.o.,   njihova je ukupna vrijednost gotovo 220 tisuća kuna, a trebali bi biti dovršeni za desetak dana.

Osim u Pomeru, radovi se izvode i u Vintijanu te se nastavlja druga faza izgradnje prometnice s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom. Vrijednost radova na izgradnji prometnice je 511.000,00 kn, radove izvodi tvrtka iz Vintijana Tibra d.o.o.   uz stručni nadzor Koning projekta iz Pule. Zbog specifičnog terena, izgradnju prometnice prati gradnja potpornih zidova u vrijednosti gotovo 550.000 kuna, a radove izvodi tvrtka Iza duge d.o.o.

Načelnik Ivan Kirac naglasio je da je izgradnja prometnice nastavljena nakon turističke sezone, te da se zbog strmog terena radi o vrlo kompleksnim radovima, koje prati izgradnja potpornog zida. Nakon obilaska radova načelnik se zadržao u razgovoru s mještanima Vintijana koji su izrazili zadovoljstvo s izvođenjem tih radova, te su zatražili od načelnika nastavak uređenja Vintijana – najmanjeg naselja u Općini Medulin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater