PROČITAJTE

U PETAK U TISKANOM GLASU ISTRE: Nakon što je Italija proglasila Hrvatsku rizičnom zemljom, isto bi mogla učiniti i Slovenija. Doznajemo kako će se to odraziti na turističku sezonu u Istri i koje je RJEŠENJE ZA SPAS OSTATKA LJETA

| Autor: Glas Istre
(Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Italija je uvela obavezno testiranje na Covid-19 za sve koji u tu zemlju dolaze iz Hrvatske. Ionako ne pretjerano brojni ovosezonski gosti iz Italije, sada će se još teže odlučiti za ljetovanje odabrati Hrvatsku. Neki su već talijanskim novinarima izjavili da će otkazati svoj planirani odmor u Hrvatskoj, upravo pred Ferragosto kada Talijani masovno odlaze na godišnje odmore. U talijanskim je medijima, što je možda bilo i presudno, jako odjeknula vijest o desetero mladih Talijana iz koronavirusom najpogođenije regije Lombardija koji su se zarazili na otoku Pagu.

Veći bi problem za turizam u Hrvatskoj bio kada bi Slovenija odlučila Hrvatsku staviti na takozvanu crvenu listi, odnosno među zemlje visokog rizika. To bi teoretski značilo da bi svi koji se vraćaju s odmora u Hrvatskoj morali u samoizolaciju. Pitanje je i kako bi se tretirali putnici u tranzitu.

Kako će se sve to odraziti na turističku sezonu u Istri i koje je moguće rješenje za spas ostatka ljeta, pročitajte u tiskanom izdanju Glasa Istre od petka, 14. kolovoza.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini