NAJNOVIJEGASTRO&MUSIC DOGAĐAJ

U petak u Fažani počinje PRVI TRODNEVNI STREET FOOD FESTIVAL

Čuvaju autohtono, ali prate trendove - Tamara Jajaš, Melita Peroković i Marino Klarić (Z. STRAHINJA)

Na Dječjem igralištu kroz tri će se dana raznim jelima na bazi mesa i ribe predstavljati fažanski ugostitelji, pit će se kokteli i craft pivo, jesti domaće slastice, uz stalne aktivnosti na plaži, radionice i igre te puno dobre glazbe. Na manifestaciji TZ-a Fažane jela će se prodavati po cijenama od 25 do 40 kuna

Burgeri, bageti s mesom, pržena riba, pileća krilca, sardele s gradela ili u burgeru, zanatsko pivo, sladoledi iz kućne radinosti, kokteli… Sve to i puno više očekuje posjetitelje prvog Street Food Festivala što se na plaži Dječje igralište u Fažani održava od petka do nedjelje, od 12 do 23 sata. Manifestaciju Turističke zajednice i fažanskih ugostitelja, koja se odvija pod motom "Fažanski gušti u jednom zalogaju", predstavili su danas direktorica TZ-a Melita Peroković, Tamara Jajaš iz konobe Vasianum i Marino Klarić iz konobe Batana.

- Gastro-ponuda Fažane izuzetno je bitan segment turističke destinacije. Naši se ugostitelji trude očuvati tradiciju, ali prate i trendove, a Street Food Festival je izvanredni spoj ta dva segmenta, rekla je Melita Peroković te navela da je trodnevna manifestacija zamišljena je kao "gastro & music" događaj, ali s brojnim drugim popratnim sadržajima.

Već sada se pripremaju kućice za ugostitelje, barske stolice i suncobrani na Dječjem igralištu, južno od centra Fažane, gdje će tijekom tri dana svoju ponudu po popularnim cijenama, od mesnih i ribljih specijaliteta, pa i rižota i palente koji se jedu u hodu, te slastice predstaviti konobe, restorani i ostali objekti La Bodega, Amfora, Plavi, Batana, Fasana, Feral, Luna, Vasianum, Re del Gelato, Beach bar Shark i Kristina Hudak. A da se zaista radi o kombinaciji tradicionalne autohtone i trendovske hrane pokazuju primjeri - Vasianum priprema baguette s puretinom u umaku od crnog istarskog tartufa te burger od divljači, točnije srnetine i jelenjeg mesa, dok će se Batana predstaviti burgerom od boškarina s kremom od tartufa, karameliziranim lukom i pickeled kupusom te brudetom s crnom zapečenom palentom, čipsom od luka i izdancima mizune, ali i cheesecake mojitom. Uz to, taj objekt nudi i prvo fažansko pivo - lager craft svjetlo i crveno. Jela svih ugostitelja, kako je Peroković navela, prodavat će se po cijenama od 25 do 40 kuna.

- Bit će puno sadržaja za sve uzraste. Nalazimo se na plaži, što znači da ni kupanje nije isključeno, a cijelo će se vrijeme, uz glazbu, odvijati radionice i sportsko-rekreativne aktivnosti. U Fažani je još uvijek dosta turista, trenutno ih je 4.000, i s posjetiteljima iz okolice očekujemo dobru posjećenost. Hvala ugostiteljima koji imaju još dosta posla u svojim objektima, a svejedno su izdvojili jedan pogon za ovaj festival, navela je Peroković.

Naglasak je na dobroj glazbi, pa će svakodnevno do 19 sati glazbu puštati DJ Kedžo, a u 19.30 počinju koncerti - u petak nastupaju Duo Sunrise, u subotu Muha, Veco & Company, a u nedjelju Whiskey Train. Od 14 do 16 sati odvijat će se radionice kreativnog kuhanja na kojoj u subotu gostuje Dragica Lukin koja će raditi fritule s fondijem od svijetle, mliječne i tamne čokolade te preljevom od šumskog voća, a u nedjelju Renato Pužarić burger Jack Daniels's, sednvić od grilanih lignji i tortilju s kozicama. Tijekom tri dana odvijat će se i program "Mala kuharica za djecu" koju će voditi Milka Černac uz mališane Dječjeg vrtića Sunce. Od 15 do 17 sati kroz program "Park festival" održava se piknik na plaži uz razne radionice i igre na moru i kopnu, a od 17 do 19 sati bit će radionice cirkuskih vještina skupine Unity TWG. Od 17 do 22 kroz audiovizualni program predstavljat će se i udruga Kasarna prostor urbane kulture. (Zvjezdan STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike