NAJNOVIJE24. dani antuna šoljana

U petak i subotu u Rovinju: Jure Kaštelan okosnica književno-znanstvenog kolokvija

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rovinj, Gradske knjižnice "Matija Vlačić Ilirik" i Društva hrvatskih književnika, u petak i subotu Rovinj će biti grad domaćin 24. edicije književno- znanstvenog skupa "Dani Antuna Šoljana". Tijekom dvodnevnog susreta, uz kolokvij koji je okosnica susreta književnika i znanstvenika, ovog puta posvećenog pjesniku i književniku Juri Kaštelanu, bit će priređena izložba Ede Murtića, predstavljena Kaštelanova knjiga "Izabrane pjesme" te izvedena kazališna predstava "Balon".

Prvi dan manifestacije, odnosno svečano otvorenje izložbe "Zavjet za Epetion" Ede Murtića, na kojoj će govoriti povjesničar umjetnosti Tonko Maroević, najavljeno je za 19 sati u rovinjskom Multimedijalnom centru, nakon čega će uslijediti i predstavljanje Kaštelanove knjige "Izabrane pjesme" o kojima će uz Maroevića govoriti Tomislav Brlek i Ivica Matičević.

U subotu, u jutarnjim satima položit će se vijenac pod spomen ploču na kući Antuna Šoljana, nakon čega s početkom u 10 sati u povodu 100. obljetnice rođenja Jure Kaštelana započinje književno-znanstveni kolokvij na temu života i djela ovog velikog književnika. Na književno-znanstvenom kolokviju izlagat će Zvonko Kovač, Mate Ćurić, Stipe Čuić, Tomislav Brlek, Antun Pavešković, Bžidar Petrač, Dubravka Brezak Stamać, Željka Lovrenčić, Borben Vladović, Ljubica Josić, Maciej Czerwinski, Magdalena Dyras, Mirko Ćurić i Lana Derkač.

U 20 sati program iz MMC-a seli u kazalište "Antonio Gandusio" gdje je na programu predstava Mate Matišića "Balon". Nastupaju glumci Krešimir Mikić, Vilim Matula, Branka Trlin, Judita Franković a ulaz je slobodan.

Dodajemo, i da se "Šoljanovi dani" tradicionalno odvijaju pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Istarske županije i Grada Rovinja.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam