LAZARIĆEVA ULICA

U Pazinu su osvanuli veliki limeni kontejneri i svi se pitaju što se u njima događa. Neki se i boje. OTKRIVAMO: UNUTRA SE RADI NEŠTO VRLO NEOBIČNO I VRTE SE MILIJUNI

| Autor: Anđelo DAGOSTIN

U velikim limenim kontejnerima u Lazarićevoj ulici u Pazinu rudari se bitcoin - računalnim procesom u kojem za uloženo procesorsko vrijeme računala dobiva se digitalni novac.

Zbog zanimljivosti ove na pazinskom području rijetke djelatnosti, unazad mjesec dana kontaktirali smo tvrtku Bit Tex innovations, registriranu u Pazinu, koja se bavi "bitcoin rudarenjem", ali još nismo dobili odgovore. A zanima nas, između ostaloga, što ih je dovelo baš u Pazin.

Kontejneri su bili tema i na sjednici pazinskog Vijeća, gdje je Hani Glavinić (IDS-HSU-HNS) na aktualnom satu pitala ako se tamo događa nešto što je štetno za zdravlje, s obzirom da su se i susjedi bunili. Gradski komunalni pročelnik Elvis Kliman je odgovorio da je lokaciju obišao komunalni redar, kontaktirani su i vlasnici, ali nisu primijećene nikakve emisije ili buka.

"Radi se kontejnerima koji se nalaze na privatnom zemljištu", kazao je pročelnik Kliman.

Vijećnik Valter Milohanić (Milohanićeva lista) je ustvrdio da se radi o "bitcoin farmi" i da ne zna što bi ondje bilo štetno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater