NAJNOVIJEJAZZVA PUNA GLAZBE

U pazinskom Spomen domu: Na otvaranju koncert ELVIS STANIĆ POWER TRIJA

| Autor: Mirjan RIMANIĆ
Elvis Stanić (Petar FABIJAN)

Uz Elvisa Stanića, jednog od najboljih hrvatskih suvremenih jazz fusion gitarista na koncertu u petak, 28. lipnja, nastupit će klavijaturist Joe Kaplowitz i bubnjar Marko Lazarića. Uz autorske skladbe na repertoaru su jazz, blues i rock evergreeni

 

Četvrto izdanje glazbenog ciklusa "Jazzva puna glazbe" koje pazinsko Pučko otvoreno učilište organizira uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Turističke zajednice Središnje Istre počet će u petak 28. lipnja koncertom Elvis Stanić Power trija u Spomen domu.

Elvis Stanić jedan od najboljih hrvatskih suvremenih jazz fusion gitarista i jedan od najproduktivnijih jazz skladatelja novije generacije, dobitnik je četiri Porina i nagrade Status za najboljeg gitaristu i harmonikaša. Snimio je tri albuma s originalnim skladbama s kojima je osvojio gotovo sve nacionalne glazbene i diskografske nagrade, a kao freelance gitarist i producent surađivao je s najznačajnijim domaćim i svjetskim jazz glazbenicima. Umjetnik je iznimne biografije, a nastupit će uz klavijaturista Joe Kaplowitza i bubnjara Marka Lazarića. Uz autorske skladbe na repertoaru su jazz, blues i rock evergreeni.

Glazbeni ciklus nastavlja se 12. srpnja koncertom ansambla Zoran Majstorović trio. Uz uglednog gitarista na kontrabasu će nastupiti Bojan Skočilić i Rajko Ergić na bubnjevima. Trojica vrsnih instrumentalista sa dugogodišnjim međunarodnim karijerama i velikim sviračkim iskustvom etno i jazz glazbe izvode originalnu glazbu članova trija, ali i neke od najpoznatijih skladbi iz etno i jazz repertoara.

Oni koji su prošle godine propustili izvrstan ljetni koncert Podium Brass Quinteta, moći će to uskoro nadoknaditi, jer ovaj zanimljiv ansambl u Pazinu nastupa 9. kolovoza, obradama poznatih klasičnih i jazz skladbi kao i filmske glazbe uz evergreene Gershwina, Mancinija, Steve Wondera i drugih. Vrsni glazbenici trubači Marin Zokić i Marko Bobičanec, rogist Hrvoje Pintarić, trombonist Ivan Mučić i Danijel Požgaj na tubi jamstvo su jedinstvenog glazbenog doživljaja.

Finale ovogodišnjeg glazbenog ciklusa "Jazzva puna glazbe" pripada domaćim snagama Pazin Jazz Ensemble, a nastupit će 28. kolovoza na terasi ispred Spomen doma. Pomno biranim i moderno aranžiranim repertoarom blues i jazz standarda pazinski jazzisti zacijelo ni ovim koncertom svoju publiku neće ostaviti ravnodušnom. Početak svih koncerata je u 20,30 sati, a ulaz je slobodan.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam