vrijednost radova je sto tisuća kuna

U OŠ Poreč uređuju se nove učionice za Posebni odjel koji provodi nastavu za učenike s poteškoćama

| Autor: Glas Istre
(Foto : Grad Poreč)

(Foto : Grad Poreč)


Školski praznici su vrijeme kada se u školama na području Poreča planiraju i provode one vrste radova koje nije moguće provesti u vrijeme kada se održava nastava. Tako se trenutno u Osnovnoj školi Poreč uređuju dvije nove učionice za potrebe polaznika Posebnog odjela, koji zajedno s odjelom za djelomičnu integraciju provodi nastavu za učenike s poteškoćama.

(Foto : Grad Poreč)

Radove je danas s ravnateljicom škole Marijom Mufić Santin i voditeljicom Odsjeka za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu, mlade i civilno društvo Grada Poreča-Parenzo Tihanom Mikulčić obišao i porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Razlozi proširenja postojećeg Posebnog odjela su povećanje broja učenika, jer je samo u posljednje dvije godine ta brojka narasla na devet polaznika, koji su do sada osim prostora učionica Posebnog odjela koristili i učionicu za kabinetsku nastavu.

S obzirom na to da važeće epidemiološke mjere predviđaju ponovni povratak na kabinetsku nastavu, bilo je potrebno preurediti jednu učionicu i dodatno urediti prostor za još jednu dodatnu prostoriju-učionicu u cijelosti prilagođenu i opremljenu za provedbu specifičnih programa Posebnog odjela.

(Foto : Grad Poreč)

Tijekom obilaska ravnateljica i gradonačelnik su dogovorili izradu presjeka prioriteta ulaganja u zgradu škole, te je dogovorena obnova svih sanitarnih čvorova u novom proračunskom razdoblju.

Planirani rok za završetak radova na učionicama je kraj mjeseca kolovoza, dakle, prije početka školske godine. Vrijednost radova je 100.000,00 kn, koje je osigurao Grad Poreč-Parenzo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of