VREMENSKA PROGNOZA

U ISTRU STIŽE KIŠNO OSVJEŽENJE, NO NE ZADUGO: Uskoro moguć i pravi ljetni toplinski val

| Autor: Petar Radovan/Istramet
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Stiglo nam je preuranjeno ljeto. Temperature zraka već danima su prave ljetne, ponegdje primjerenije kraju lipnja nego li sredini svibnja, a takve će ostati i idućih dana, piše Istramet.

Početak tjedna donosi nam nastavak vrlo toplog vremena, međutim bit će malo promjenjivije uz pojavu pljuskova u kopnenom dijelu Istre. Pljuskovi će češći biti u utorak kada oko Učke može biti i jačeg nevremena uz silovit nalet kiše i tuču.

Nestabilnije vrijeme prekinut će bura koja stiže u noći na srijedu, a koja će lokalno biti jaka, naročito u početku. Pritom treba napomenuti kako konkretne kiše na širem području nema do daljnjega, odnosno nastavlja se deficit oborina koji nas prati mjesecima.

Oči ljubitelja meteorologije ipak su uprte u kraj tjedna i vikend kada nam prijeti prvi toplinski val ove godine. Naime, sinoptička situacija bit će prava ljetna, srpanjska, a temperature zraka nekoliko dana mogle bi prelaziti 30 °C. Pritom bi se na toplijim lokalitetima mogle sasvim približiti i vrlo vrućih 35 °C, piše Istramet.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater