POLICIJSKA STATISTIKA

U Istri ukupno 73 osobe kršile samoizolaciju, od toga čak 13 pokušalo otići iz svog mjesta boravka. SVIMA SLIJEDE KAZNE!

| Autor: Glas Istre
Božo Kirin, načelnik Policijske uprave Istarske

U Istri su od uvođenja mjere samoizolacije utrđena 73 prekršaja te mjere, ustvrdio je načelnik Policijske uprave Istarske Božo Kirin. Od toga njih 13 ulovljeno je kad su pokušali izaći iz svoje općine ili grada. Kršitelji samoizolacije love se tako što ih netko prijavi, ili policija sama ide u provjere, ili to čini Inspektorat.

"Najviše zabrinjavaju te osobe koje su u samoizolaciji a nalaze se u prometu. Svi slučajevi su predani Inspektoratu koji će provesti postupak", rekao je Kirin.

Što se tiče zadržavanja na javnim površinama, Kirin je objasnio da ima nešto slučajeva, ali da nisu strašni.

"Za sada nije bilo potrebe za nekom jačom intervencijom policije. Službenici na terenu izdaju jedino upozorenja, a građani slušaju", rekao je Kirin i dodao da su od uvođenja te mjere dobili 253 dojave o okupljanju. Jučer su primjerice imali šest slučajeva okupljanja ispred trgovina i tri slučaja okupljanja na javnim prostorima.

U ovoj krizi, lijepa je to vijest, pali su manje-više svi oblici prekršaja i kriminala.

"Imamo pad broja prekršaja javnog reda i mira, pad obiteljskog nasilja, manje prometnih nesreća", rekao je Kirin i najavio da će se ovaj vikend, kad je Uskrs, naročito provjeravati pozicije uz more, poput Verudele i Lungomarea.   


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater