SVETVINČENAT

Turističke atrakcije otvaraju se za posjetitelje: KUĆA VJEŠTICE MARE I SANC MICHAEL IMAJU NOVE SADRŽAJE

| Autor: Patricija SOFTIĆ
Detalj iz Kuće vještice Mare

Svi avanturisti i oni koji još nisu upoznali atraktivne srednjovjekovne priče Svetvinčenta, subotom i nedjeljom mogu obići Centar za posjetitelje Kuću vještice Mare u Svetvinčentu od 10 do 18 sati te Srednjovjekovni tematski park Sanc Michael u Rapanjima od 12 do 19 sati

Nakon kraćeg zastoja u radu uzrokovanog epidemijom koronavirusa, turističke atrakcije u općini Svetvinčenat konačno otvaraju svoja vrata za posjetitelje. Svi avanturisti i oni koji još nisu upoznali atraktivne srednjovjekovne priče Svetvinčenta, subotom i nedjeljom mogu obići Centar za posjetitelje Kuću vještice Mare u Svetvinčentu od 10 do 18 sati te Srednjovjekovni tematski park Sanc Michael u Rapanjima od 12 do 19 sati.

Mitska bića Istre

Čak i oni koji su već uživali u srednjovjekovnoj avanturi u Kući vještice Mare bit će ugodno iznenađeni, jer je nadopunjena novim sadržajima. Od sada je tu i interaktivna knjiga koja će posjetitelje upoznati s mitskim bićima Istre, a virtualna, streličarska bitka za obranu kaštela Morosini - Grimani dobila je svoj nastavak u mačevanju.

Osim vještice Mare, sa svojih zidnih portreta posjetitelje budno motre i prate neka nova lica, ili možda bića, a za lijepu uspomenu, na izlazu je moguće slikati se u mitskom okruženju. No, prije odlaska iz ove začarane kuće ne smije se zaboraviti na kratki predah na čarobnim kockama u dvorištu, jer i one skrivaju glazbenu tajnu.

Jahanje na magarcu

Samo tri kilometra zapadno od Svetvinčenta smjestio se Srednjovjekovni tematski park Sanc Michael, koji također otkriva svoje novo ruho. Uz impresivno zdanje drvenog dvorca, sada se tu nalazi i mini dvorac za malene posjetitelje iz kojeg će ih biti teško odvući. U ponudi dvorca nalaze se i zmajeva i vještičja kula, dječji vrtuljak, tamnica za vješticu, a posjetitelji se također mogu okušati u streličarstvu s pravog tornja. U dvorcu obitavaju i domaće životinje, stoga je moguće i jahanje na konju ili magarcu. Da bi povratak u srednji vijek bio potpun, posjetitelji mogu uživati i u ukusnim jelima s roštilja i pićima iz glinenog posuđa kakvo se tada koristilo.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater