projekt "Feel the breeze of Rovinj"

Turistička zajednica Rovinja: OBILASCI GRADA I BICIKLISTIČKE TURE OKOLICOM GRADA

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

U pratnji licenciranih vodiča gosti Rovinja svakog će utorka imati organiziran razgled gradskih znamenitosti, a nedjelje su rezervirane za biciklističke ture i obilazak najljepših dijelova prirodne baštine

 

S ciljem promocije destinacije, kao i stvaranja dodatne vrijednosti, Turistička zajednica grada Rovinja pokrenula je projekt pod nazivom "Feel the breeze of Rovinj". Kako doznajemo od direktorice TZ-a Odete Sapač radi se o organiziranim obilascima grada i biciklističkim turama sa stručnim vođenjem koje će se održavati jednom tjedno u trajanju od dva do tri sata, a koji će za goste, kao usluga, biti besplatne. 

Zanimljivi itinereri

- Razgled grada održavat će se svakog utorka počevši od 11. kolovoza do prvog tjedna listopada. Zainteresirani gosti, u vremenu od 9.30 do 11. 30 sati u pratnji vodiča imat će priliku upoznati se s gradskim znamenitostima, bilo da je riječ o povijenim faktima ili kulturnim vrijednostima, pojasnila je prva žena rovinjskog turizma, dodavši i da će biti osiguran i razgled crkve svete Eufemije kao i muzejske građe pri Muzeju grada Rovinja.

- Što se tiče biciklističkih tura one će gostima osiguravati obilazak najljepših dijelova naše prirodne baštine i povijesnih znamenitosti od uvale Lone preko Park šume "Zlatni rt" sve do Veštra, Cisterne i Paluda te, konačno, i do arheoloških bisera -nalazišta Monkodonja i Mušego, pojasnila je Odete Sapač, dodajući i da će, za razliku od pješačkih, biciklističke ture biti organizirane svake nedjelje.

- Što se tiče biciklističkih tura one će se organizirati svake nedjelje, počevši od 9. kolovoza do 11. listopada i trajat će dva i pol sata, odnosno u vremenu od 9.30 do podne, objasnila je Sapač, napomenuvši i da će, sukladno preporukama i epidemiološkim mjerama zaštite od koronavirusa biti formirane i odgovarajuće grupe za obilazak. 

On-line prijave

- Napominjem i da će se s projektom "Feel the breeze of Rovinj" kroz naše kanale i to od web stranica i info punkta TZ-a preko promotivnog letka koji će se dijeliti gostima u smještajnim objektima i putem društvenih mreža i medija, svi zainteresirani domaćini i gosti moći brzo i jednostavno upoznati s itinererima i mogućnostima dvaju projekta. Istovremeno, na našim će službenim stranicama i preko e-maila: info@rovinj-tourism.hr, uz sve informacije moći izvršiti i on-line prijavu za sudjelovanje u razgledima, zaključila je inicijatorica projekta "Feel the breeze of Rovinj" Odete Sapač, koja je istaknula kako se nada da će ovi programi, ciljano osmišljeni kao znak pažnje i zahvale Turističke zajednice svim gostima na izboru Rovinja kao tražene i željene turističke destinacije, imati svoj kontinuitet, ali i nastavak.

- Mogućnosti i planova je puno, od posjeta lokalnim obrtnicima i majstorima svog zanata, do obilaska manje "razvikanih", ali jednako vrijednih i lijepih gradskih punktova, zaključila je Sapač.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom