PRIJAVE U TIJEKU

TJEDAN ISTARSKIH KNJIŽNICA: O informacijskoj pismenosti

| Autor: Branko BIOČIĆ
Ilustracija (Pixabay.com)

Ilustracija (Pixabay.com)


Društvo bibliotekara Istre pokreće novi projekt pod nazivom Tjedan istarskih knjižnica (TIK) kojim želi povezati knjižnice na području Istarske županije kroz aktivnosti objedinjene odabranom središnjom temom.

Prvi Tjedan istarskih knjižnica održat će se od 23. do 27. rujna, a ovogodišnja tema posvećena je informacijskoj pismenosti. Glavni pokrovitelj je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a realizaciju projekta omogućili su i Grad Vodnjan te Arheološki muzej Istre.

I u gradskoj knjižnici Labin pružat će se besplatne individualne edukacije o korištenju usluge e-Građanin za sve zainteresirane građane od 23. do 27. rujna svakog dana od 16.30 do 18 sati u knjižnici, uz prethodne prijave na broj telefona 852-257 ili osobno u knjižnici.

U sklopu projekta "Istraži iBiblos!" upoznavat će se građani s novom e-uslugom posudbe elektroničkih knjiga putem digitalne platforme iBiblos. E-katalog bit će izvor informacija, organizirat će se edukacija za učenike šestih razreda labinskih osnovnih škola te u STEM kutku upoznavati zainteresirani građani s novom uslugom 3D printanja i mogućnosti posudbe micro:bitova i BOSON setova.

"Važnost informacijske pismenosti u 21. stoljeću" naziv je izložbe knjiga o središnjoj temi TIK-a.

Bit će moguće i učlanjenje, a akcija upisa i obnove članstva s 50 posto popusta za sve građane s područja grada Labina i Labinštine, bit će u petak, 27. rujna od 16 do 19 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum