KAŠTELIR

Svečano otvorene nove jaslice u kući Djeda Mraza: Privremeno rješenje do izgradnje novog vrtića

| Autor: Davor ŠIŠOVIĆ

Unutrašnji prostor sastoji se od dnevnog boravka, koji se po potrebi pretvara i u spavaonicu, od sanitarija prilagođenih djeci jasličkog uzrasta, te od kuhinjice u kojoj se ujutro priprema doručak, dok se ručak donosi iz kuhinje kaštelirske osnovne škole. Radno vrijeme jaslica je od 6.45 ujutro do 16.30 popodne, a o mališanima se brinu tete Mikela Matić i Emina Bijelić

 

 Svečano i veselo, u nazočnosti velikog broja djece, njihovih roditelja, odgajatelja i mještana u Kašteliru su otvorene novouređene jaslice. U zgradi u kojoj je nekad davno bila oštarija, a tijekom posljednjih nekoliko godina za prosinačkih je blagdana služila kao "Kuća Djeda Mraza", na površini od osamdesetak kvadrata (uz još toliko površine stražnjeg dvorišta) uređene su jaslice koje je prije nekoliko dana počelo pohađati desetoro djece u dobi od jedne do tri godine s područja općine Kaštelir-Labinci.

 Općina u uložila 480.000 kuna

 Unutrašnji prostor sastoji se od dnevnog boravka, koji se po potrebi pretvara i u spavaonicu, od sanitarija prilagođenih djeci jasličkog uzrasta, te od kuhinjice u kojoj se ujutro priprema doručak, dok se ručak donosi iz kuhinje kaštelirske osnovne škole. Radno vrijeme jaslica je od 6.45 ujutro do 16.30 popodne, a o mališanima se brinu tete Mikela Matić i Emina Bijelić.

Općina je u uređenje ovih jaslica uložila 480.000 kuna, rekao je na svečanosti otvorenja načelnik Enio Jugovac. Naglasio je da se radi o relativno malom projektu, no važnost za ovaj kraj je ogromna.

- Ovo je mali projekt, ali je za našu sredinu vrlo značajan jer smještajem djece jasličke dobi doprinosi kvaliteti života žitelja naše općine, naglasio je načelnik Jugovac.

 Jaslice organizacijski djeluju u sklopu porečkog Dječjeg vrtića Radost, kao i kaštelirski vrtić smješten u zgradi osnovne škole, ali one su, istaknuo je Jugovac, privremeno rješenje.

- Naime, već se projektira novi vrtić na lokaciji pokraj rukometnog igrališta u Labincima, koji će objediniti vrtićke i jasličke skupine, a za čiju se izgradnju računa dobiti sredstva iz Europskih fondova, istaknuo je načelnik Jugovac.

Ravnateljica porečkog Dječjeg vrtića Radost, Divna Radola, zahvalila se Općini što je prepoznala potrebe svojih stanovnika i stvorila uvjete za smještaj desetak mališana, a zahvalila je i donatorima koji su ovaj projekt pomogli novčano i u materijalu.

Svečanost otvorenja svojim su nastupom uljepšala djeca starijih skupina kaštelirskog vrtića, a nove jaslice zatim su rezanjem vrpce otvorila sama djeca Lana Đuretić koja je vrpcu prerezala te Franko Kovač i Ena Kalac koji su ju pridržavali, a asistirali su im načelnik Jugovac i ravnateljica Radola.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini