ROVINJ

Svečani prijem za najuspješnije sportaše u 2020. godini GRADONAČELNIK NAGRADIO JAHAČICU I PLIVAČE

| Autor: G. DOBROVIĆ
Nagrađeni sportaši u društvu gradskih čelnika

Gradonačelnik je tako uručio nagrade Noemi Mendiković iz Konjičkog Kluba Sveta Eufemija čija je trenerica Suzana Haber, te članovima Plivačkog kluba "Delfin" Matiji Mužini, Toniju Crnkoviću, Dinu Crnkoviću i Manuelu Heraku, čija je trenerica Bojana Bolković

Gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga na jučerašnjem svečanom prijemu u Gradu, nagradio je najuspješnije rovinjske sportaše u 2020. godini. Uz čestitke, gradonačelnik je tako uručio nagrade Noemi Mendiković iz Konjičkog Kluba Sveta Eufemija čija je trenerica Suzana Haber, te članovima Plivačkog kluba "Delfin" Matiji Mužini, Toniju Crnkoviću, Dinu Crnkoviću i Manuelu Heraku, čija je trenerica Bojana Bolković.

Prijemu su, uz gradonačelnika Paliagu i sportaša, prisustvovali i dogradonačelnik Marin Budicin i pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević. Prijem je organiziran u povodu Dana grada i blagdana Svete Eufemije.

Naime, Noemi Mendiković je u srpnju na Državnom prvenstvu u dresurnom jahanju održanom u Zagrebu pobijedila u kategoriji osoba s invaliditetom i postala državna prvakinja za 2020. godinu. Njezin izvanredni talent prepoznao je i predsjednik Hrvatskog konjičkog saveza koji je istaknuo da vidi u Noemi budućeg kandidata za Paraolimpijadu.

 Na prvenstvu Hrvatske održanom u Zagrebu od 7. do 9. kolovoza 2020. godine sastav kojeg čine Toni Crnković, Matija Mužina, Manuel Herak i Dino Crnković plasirao se na drugo mjesto u štafeti 4 x 100 metara mješovito u kategoriji juniora te na četvrto mjesto u apsolutnoj kategoriji.

Plivač Matija Mužina osvojio je devet individualnih odličja, među kojima dva prva mjesta za disciplinu prsno (50 i 100 metara) u kategoriji juniora te tri druga mjesta apsolutno u kategoriji za istu disciplinu (za 50, 100 i 200 metara).

Njegov je kolega Manuel Herak dobitnik dvoje individualnih odličja za osvojeno drugo i treće mjesto u kategoriji mlađih juniora za disciplinu leptir (100 i 200 metara), dok je Dino Crnković osvojio prvo mjesto u kategoriji kadeta u disciplini 100 metara leptir.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini