ČOVJEK ZA SVE SISTEME

ISTARSKI SUPERUHLJEB Predstojnik Ureda državne uprave Draženko Janjušević ponovno dobio atraktivno radno mjesto. Doznajte koje

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ

Janjušević je bio pod lupom javnosti jer je prije napredovanja na funkciju predstojnika bio pod istragom zbog propusta te je kažnjen zbog teške povrede službene dužnosti. On već godinama dobro prolazi kod različitih stranaka. Svojevremeno je bio na listi IDS-a za mjesne odbore, a na mjesto šefa Ureda državne uprave stigao je u mandatu SDP-ove vlade. Na istoj je poziciji preživio i dvije vlade HDZ-a

 U kabinetu istarskog župana Fabrizia Radina trenutno je zaposleno 19 djelatnika, no to nije kraj jer će s prvim danom iduće godine kabinet dobiti pojačanje i jubilarnog 20. člana. U taj ured na još uvijek nepoznato radno mjesto stiže dosadašnji predstojnik Ureda državne uprave Istarske županije Draženko Janjušević. Usporedbe radi, u Primorsko-goranskoj županiji u uredu koji obavlja slične poslove zaposleno je šestero ljudi.

Janjušević će na novo radno mjesto biti raspoređen nakon što 1. siječnja dosadašnji djelatnici Ureda državne uprave postanu zaposlenici Istarske županije (taj proces provodi se u cijeloj zemlji), koja će tako preuzeti 128 djelatnika. Oni će biti raspoređeni unutar županijskih upravnih odjela, a plaće će im porasti za oko 30 posto.

Pitali smo Županiju za koje će poslove konkretno biti zadužen Janjušević, no konkretan odgovor nismo dobili. 

Nestranački čovjek 

Podsjetimo, Janjušević je bio pod lupom javnosti jer je prije napredovanja na funkciju predstojnika bio pod istragom zbog propusta te je kažnjen zbog teške povrede službene dužnosti. Janjušević, koji za sebe kaže da je nestranački čovjek, već godinama dobro prolazi kod različitih stranaka. Svojevremeno je bio na listi IDS-a za mjesne odbore, a na mjesto šefa Ureda državne uprave stigao je u mandatu SDP-ove vlade. Na istoj je poziciji preživio i za dvije vlade HDZ-a. Kao predstojnik Janjušević je zarađivao 12.000 kuna mjesečno.

Pokušali smo od njega doznati što će konkretno raditi u kabinetu župana, no nije bio raspoložen za razgovor, kao ni inače kad ga zovemo iz Glasa Istre.

"Ma gledajte gospođo, vi ste o meni pisali svašta što nije istina. Pišite što god hoćete, ja s vama više ne želim komunicirati", poručio je Janjušević, dodavši da je na sastanku, nakon čega je poklopio slušalicu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater