UMAG

Stotinu prijateljskih balona s porukama podrške


Udruga "Pružam ti ruku" je puštanjem stotinu plavih balona u zrak ispred Dječjeg vrtića Radost tradicionalno obilježila Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Ovom su simboličnom gestom mališani, odgajateljice i stručno osoblje vrtića, članovi udruge, roditelji, kao i predstavnici Grada Umaga predvođeni gradonačelnikom Vilijem Bassaneseom, željeli skrenuti pozornost u javnosti na potrebe i položaj djece te odraslih autističnih osoba, podsjećajući sugrađane na važnost njihove kvalitetne inkluzije u zajednici.

Plavi baloni trebali su odletjeti na sve četiri strane svijeta pozivajući na empatičnost s osobama koje imaju određene teškoće u razvoju i solidariziranje s njihovim obiteljima kojima je potrebna podrška i pomoć. Predsjednica udruge Slavica Renko, pozdravljajući prisutne apelirala je ujedno na uključivanje građana u rad udruge, posredno ili neposredno, kako bi sugrađanima s teškoćama u razvoju, njihovim obiteljima i bližnjima, zajedničkom suradnjom omogućili postizanje bolje kvalitete života u zajednici.

Inače je Glavna skupština UN-a odabrala dan 2. travnja kao datum za obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, ali je zbog uskršnjih praznika u gradu obilježen naknadno. (S. Bo.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter