LJETNI PRIJEPORI

ŠTO TO SMETA KUPAČIMA KOD KUPALIŠTA CENTINERA U BANJOLAMA? Turisti ravnodušni, domaći negoduju "Niti je lijepo, niti zdravo, niti sigurno"

Iz Lučke kapetanije Pula kažu da gumenjaci nisu u prekršaju ako su usidreni na udaljenosti od pedeset metara od obale što je ovdje slučaj * Doduše, za neke nismo u potpunosti sigurni da su udaljeni svih pedeset metara, ali opet to je na kapetaniji da kontrolira

| Autor: Ružica KORACA
Centinera (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Centinera (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Kupalište Centinera u Banjolama popunjeno je gumenjacima koji smetaju jednom dijelu kupača, a nije ih ni na oko lijepo vidjeti. U našu redakciju javili su se nezadovoljni kupači, te smo otišli na teren provjeriti situaciju.

Mišljenja o njima i njihovom sidrenju blizu obale zatražili smo od kupača koje smo zatekli na plaži u Centineri. Kako to uvijek biva, različita su, nekima smetaju, a nekima ne.

Svuda bi trebala biti "psihološka barijera"

- Psihološka barijera, takozvana "krunica" trebala bi biti postavljena po cijelom dijelu plaže, što sada nije, radi sigurnosti kupača, govori nam jedan gospodin kojeg smo sreli na plaži.

Gostima iz Slovenije koji se nalaze u kampu gumenjaci i barke ne predstavljaju problem.

"Nama gumenjaci ne smetaju. Trenutno ne stvaraju gužvu, mada kada ih je više onda zna biti gužva i ne može se biti u potpunosti siguran, ali onda treba paziti", kazao nam je turist koji se predstavio kao Bijuk.

Robi iz Slovenije također nam je kazao da mu ne smetaju gumenjaci.

"Malo dalje možete vidjeti krunice. Ovdje nema onih koji su parkirani bliže od pedeset metara", kazao je Robi.

Nesigurno plivanje između gumenjaka

Međutim, njegovo mišljenje ne dijele domaći kupači koji ovo gledaju već godinama, te smatraju da im je narušena sigurnost, a djecu u more bez nadzora ne smiju puštati nikako.

"Preblizu je, ovdje isti gumenjak zna stajati mjesecima. Plivati između njih je problem i to ne prakticiram", kazala je Marija.

Jovanka, kupačica s kojom smo razgovarali također je nezadovoljna.

"Niti je lijepo, niti zdravo niti sigurno, ako mene pitate. Mislim da su to pretežno Slovenci, ali nije ni bitno. Bit priče jest da bi bilo ljepše da ih nema", kazala je Jovanka.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of