rana jesen

STIŽU PLJUSKOVI I GRMLJAVINA Temperature zraka snizit će se pet do sedam stupnjeva

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (snimio Danilo Memedović)

Ilustracija (snimio Danilo Memedović)


Jaka promjena vremena uz zahladnjenje koja nas je zahvatila krajem kolovoza obeshrabrila je mnoge ljubitelja ljetnog vremena, međutim u rujnu se sukladno najavama ljeto vratilo uz iznadprosječnu toplinu, javlja Istramet

Klimatološki gledano prva polovica rujna bit će značajno toplija od prosjeka uz deficit oborina i suficit sunčanih sati. Sve jače promjene vremena naše su područje zaobišle, što je obradovalo vinogradare, pošto su uvjeti za dozrijevanje grožđa izvrsni. Ipak, suša i dalje vlada te se mnogi raduju nadolazećim kišama.

Stabilno vrijeme potrajat će do četvrtka, a zatim nas očekuje postupna destabilizacija atmosfere. Već sredinom dana prve oborine očekuju se na sjeveru Istre i u Gorskom kotaru, a u noći na petak posvuda stiže jače pogoršanje vremena uz pljuskove i grmljavinu.

Zapuhat će slab do umjeren, u gorju ponegdje jak jugozapadnjak.

Temperature zraka snizit će se 5-7 °C, ali i dalje će ostati u okvirima prosjeka za doba godine. Jače zahladnjenje moguće je idući tjedan, međutim prognostički modeli nisu u potpunosti usuglašeni oko razvoja vremena iza sedmog dana.

Nakon dvotjednog rujanskog ljeta, s petkom polako ulazimo u period vremena kakvo će obilježiti ranojesensko vrijeme, sukladno datumu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom