ISTRAMETOVA VREMENSKA PROGNOZA

Stiže izraženija južina, TOPLO VRIJEME PRATIT ĆE NAS DO DALJNJEGA

| Autor: Petar RADOVAN / Istramet
Ilustracija (Dejan ŠTIFANIĆ)

U subotu smo se oprostili od jutarnjih minusa, stoga je i dnevni prosjek temperatura zraka osjetno porastao na cijelom području, naročito u unutrašnjosti Istre. Toplije vrijeme od prosjeka očekuje nas "do daljnjega", piše Istramet.

Utorak donosi glavninu pogoršanja vremena, no prema prognostičkim modelima, obilnija kiša ipak će biti rezervirana za gorje. Na moru će glavna meteorološka vijest biti vjetar jugozapadnog i zapadnog smjera.

Izdana meteorološka upozorenja

Povodom pogoršanja vremena, DHMZ je putem platforme Meteoalarma za Istru i Kvarner izdao 2 upozorenja srednjeg žutog stupnja.

Prvo se odnosi na jak jugozapadni i zapadni vjetar čiji udari mogu dostizati 65-90 km/h, a drugo na mjestimičnu obilnu kišu uz pljuskove. Očekivana količina kiše na lokalnom području pritom iznosi 30-45 mm.

Žuti stupanj upozorenja izdan je i za more i to zbog vjetra. Puhat će jak jugozapadni i južni vjetar koji će navečer okrenuti na zapadni. Očekivani udari na moru zapadne Istre kretat će se od 65 do 85 km/h.

Nema zime…

Srijeda i četvrtak donose nam stabilnije vrijeme, no i za doba godine visoke temperature zraka. Kišu ne očekujemo, a mraz je ponegdje moguć samo u četvrtak ujutro. Još srijeda donosi nam dosta vjetrovito vrijeme, a onda slijedi slabljenje vjetra.

Prema prognozi Istrameta, jačih zimskih prodora nema na vidiku do daljnjega.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater