IZBORI ZA MJESNE ODBORE

ŠTINJAN Nezavisna lista mladih predvođena Dušankom Babićem

| Autor: Borka PETROVIĆ
(B. PETROVIĆ)

Zalagat ćemo se, kao što nam govori i slogan "Gradimo zajedno", za uređenje kompletne komunalne infrastrukture gdje nedostaje, za dodatna parkirna mjesta te i dalje tražiti od Grada da raspiše natječaj za javno-privatno partnerstvo na gradskoj parceli kako bi Štinjanci ovdje napokon dobili ljekarnu, liječničku ambulantu, poštu, trgovine, kaže Dušanko Babić

Nakon pet mandata u Vijeću Mjesnog odbora Štinjan, Nezavisna lista mladih koju predvodi Dušanko Babić Beba ponovno se kandidira na izborima za mjesne odbore. Na njoj su i Nikola Zgonjanin, Marko Slipčević, Luka Radola, Kristijan Brešić, Andrea Benčić i Martin Đerđaj. Riječ je, napominje Babić, o mladim i uspješnim ljudima koji svi žive u Štinjanu i žele raditi na prosperitetu svoga mjesta. 

Turistička ponuda

Babić ističe da su u prethodnim mandatima predano radili na dodatnom obogaćenju turističke ponude mjesta. Jer, napominje, Štinjan puno polaže na turizam i velik dio mještana bavi se iznajmljivanjem ili djelatnostima koje su s tim usko povezane.

- U suradnji s gradskim TZ-om okrenuli smo Štinjansko ljeto. Manifestacija će se nastaviti i ovoga ljeta, a uz organizaciju tradicionalne fešte povodom Dana mjesnog odbora i Štinjanske noći, surađivat ćemo i na novim projektima koji produljuju turističku sezonu, poput suradnje s Udrugom Punta Christo koja će, nakon festivala Dimensions i Outlook, krenuti s novim manifestacijama, veli Babić.

Naglašava da je u njihovim mandatima u Štinjanu asfaltirano više od tri kilometra prometnica, potpomognuta izrada dokumentacije za izgradnju sportske ribolovne lučice, uređena stara jezgra sa Šaližem, obnovljen mjesni dom koji je vrata otvorio brojnim udrugama i mještanima. Ovdje vježbaju učenici područne škole, udruga umirovljenika, dva vrtića, organiziraju se predavanje, izložbe i predstave, a prostor je otvoren i za članove sportskih udruga. Potpora se, napominje Babić, daje i NK Štinjanu, a posebno se radi na vraćanju mladih sportaša u matični klub.

- Godinama lobiramo prema Gradu i Monte Giru da proširi mjesno groblje te smo zadovoljni da smo konačno dočekali radove. Tražili smo i uređenje ulica Plazine, Trsine, Vallelunga, koje su i asfaltirane, a nastavit ćemo tražiti uređenje još nekih od mnogih ulica koje nemaju niti osnovnu infrastrukturu, jasan je Zgonjanin dodajući da će sve dok se te prometnice ne urede, Vijeće iz malih komunalnih akcija i dalje izdvajati novac za održavanje i postavljanje javne rasvjete tamo gdje je to moguće. Tamo gdje situacija nije imovinsko-pravno riješena nastavit će se postavljati solarna javna rasvjeta.

Usporivači prometa

Na zahtjev mjesnog odbora, a sukladno željama mještana, zatražena je, napominje Babić, izrada projekta regulacije prometa za sigurniji put djece do škole pa su tako ovaj tjedan postavljeni usporivači prometa te nova regulacija. Usporivači prometa postavit će se i u ulici Šurida te Valleluga. Također će se, na prijedlog MO-a, na Hidrobazi urediti piknik zona s roštiljima i klupicama za obiteljska druženja mještana.

- U idućem mandatu zalagat ćemo se, kao što nam govori i slogan "Gradimo zajedno", za uređenje kompletne komunalne infrastrukture gdje nedostaje, dodatna parkirna mjesta te i dalje tražiti od Grada da raspiše natječaj za javno-privatno partnerstvo na gradskoj parceli kako bi Štinjanci ovdje napokon dobili, recimo, ljekarnu, liječničku ambulantu, poštu, trgovine. Stoga pozivam Štinjance da u što većem broju izađu na izbore i podrže našu listu pod brojem 2, zaključuje Babić.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom