priopćenje istarskog stožera

STIGLI NAJNOVIJI PODACI O KORONAVIRUSU U ISTRI Ima novooboljelih. Načelnik Kozlevac poziva građane i turiste na ODGOVORNO PONAŠANJE I PRIDRŽAVANJE MJERA

| Autor: Glas Istre, Hina
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 181 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih su 3 pozitivna, izvijestili su danas iz Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Kod dvije osobe radi se o bliskom kontaktu s pozitivnom osobom. Jedna od novozaraženih osoba je korisnica Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula.

 U tijeku je epidemiološka obrada, poduzimanje preventivnih protuepidemijskih mjera i uzimanje uzoraka.

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 181 uzorak briseva na COVID-19, od kojih su tri pozitivna. Kod dvije osobe radi se o bliskom kontaktu s pozitivnom osobom dok je jedna od novozaraženih osoba korisnica pulskog Doma za starije osobe Alfredo Štiglić", naveo je načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac. Dodao je kako je u tijeku epidemiološka obrada, poduzimanje preventivnih protuepidemijskih mjera i uzimanje uzoraka.

Time je, nakon što je koronavirus nedavno "ušao" u Dom za starije i nemoćne osobe "Atilio Gamboc" u Umagu, došlo i do prodora COVID-19 u ovu pulsku ustanovu koja radi na tri lokacije i koja ima više od dvjesto štićenika. Preostale dvije novozaražene osobe su iz Umaga i Labina.

Izliječene su 22 osobe. U mjerama samoizolacije nalazi se 293 osoba.

Načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac je ponovno pozvao sve građane i turiste na disciplinu, oprez, odgovorno ponašanje i na pridržavanje epidemioloških mjera. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum