ISTRAMET

PRVA MARČANA BURA DONIJELA SNIJEG U GORJU, u Labinu udari bure 109 km na sat

| Autor: Glas Istre
(Istramet)

(Istramet)


Prošle noći preko našeg područja premjestila se brza hladna fronta. Temperature zraka osjetno su se snizile, a u gorju je palo i malo snijega, javlja Istramet.

Na Učki i Ćićariji tek je “pobrašnilo”, dok je u Hrvatskoj prema podacima DHMZ-a najviše snijega palo u Hrvatskoj Kostajnici, 6 cm. Na Plitvičkim Jezerima i u Begovom Razdolju snijega ima 3 cm, a u Karlovcu gdje je sinoć padao umjeren snijeg 2 cm.

U 8 sati temperature zraka osjetno su niže u odnosu na protekle dane, a naročito se to odnosi na gorje. Na Zavižanu je -11 °C, dok postaja na Sljemenu bilježi -8 °C. Negativnu temperaturu zraka bilježi i naša mjerna lokacija na Ćićariji u Černehima gdje je zimskih -1 °C.

Zapuhala je umjerena i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima. Bura će danas tijekom dana postupno slabjeti, a najjači udar zabilježila je postaja u Labinu na Fortici gdje je u 7 sati izmjereno 109 km/h. Od ostalih lokacija spomenimo Ročko Polje (72 km/h), te Draguzete i Hreljin (62 km/h).

U idućim satima slijedi postupno razvedravanje i zatopljenje, a slabit će i bura! Sutra ujutro valja očekivati jači mraz sve do mora

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater