NITKO MU NIŠTA NE MOŽE 

SRAMOTA U MEDULINU: Bivši HDZ-ov saborski zastupnik u Medulinu gradi apartmane - A SMEĆEM S GRADILIŠTA ZATRPAVA PRIVATNE PARCELE I PRETVARA IH U DEPONIJE

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ


Budući da nitko ne reagira, jasno je da mu nitko ništa ne može. Na našoj parceli je postavio i kamp kućicu, a svojevremeno je tamo montirao i mobilni wc za radnike. Radnici su urinirali po svuda, palili smeće, totalni Teksas. Sav građevinski otpad završava kod nas. Bacaju kamenje, komade pločica, palete, armaturu, nema čega nema, kaže vlasnik jedne parcele na kojoj se gomila otpad

Bivši HDZ-ov saborski zastupnik i lokalni moćnik iz grada Slatine Ante Šimara tijekom izgradnje svojih apartmana za prodaju u naselju Mukalba u Medulinu, već gotovo dvije godine uzurpira susjedne privatne parcele na koje bezobzirno odlaže smeće. Radi se o ogromnim količinama građevinskog materijala koje bivši političar i dugogodišnji gradonačelnik Slatine, a danas građevinski poduzetnik te vlasnik tvrtke Centar-Prom d.o.o., bez ikakve dozvole bahato baca na tuđu zemlju.

(Milivoj MIJOŠEK)

Potvrdio nam je to vlasnik jedne parcele (podaci poznati redakciji) rekavši da se nekadašnja zelena površina zbog gomilanja građevinskog otpada pretvorila u deponij smeća.

Prijava komunalnim redarima

- Umjesto zelenila ovdje imamo novi Kaštijun, a sve zbog bahatosti čovjeka koji očito zbog svoje političke pozadine misli da može raditi što god želi i nitko mu ništa ne može! Tvrtka u njegovom vlasništvu počela je graditi dvije zgrade preko puta naših parcela još 2018. godine i od tada sav otpad s gradilišta, kontinuiramo iskrcava na naše područje. Sada je toliko smeća da više ne znam kome da se obratimo jer ovo nikako da stane, kaže naš sugovornik potvrdivši da je preko svog odvjetnika slučaj ilegalnog deponija prijavio komunalnim redarima u Općini Medulin.

- U Općini vjerojatno imaju drugih briga i boli ih uho za naš slučaj, kaže mještanin Medulina koji već dvije godine fotografira i bilježi uzurpaciju u režiji građevinskog poduzetnika i bivšeg političara Šimare. Iz fotografija koje nam je pokazao vidi se da je prije nego je Šimara krenuo graditi na parcelama preko puta bilo zelenilo, a danas je ruglo.

(Milivoj MIJOŠEK)

- Budući da nitko ne reagira jasno je da mu nitko ništa ne može. Na našoj parceli je postavio i kamp kućicu, a svojevremeno je tamo montirao i mobilni wc za radnike. Radnici su urinirali po svuda, palili smeće. Totalni Teksas. Sav građevinski otpad završava kod nas. Bacaju kamenje, komade pločica, palete, armaturu, nema čega nema. Na našoj parceli su i ostaci kamenja kojim su radili stubište. Ima odbačenog željeza, miješalica, jako puno građevinskog materijala i jako puno smeća, kaže naš sugovornik. Zbog cijelog slučaja je angažirao i odvjetnika koji je pokušao stupiti u kontakt s vlasnikom tvrtke Centar-Prom Antom Šimarom.

Nitko ne želi smetlište

- Dali smo mu rok da to riješi, ali nije htio komunicirati i potpuno se oglušio na naše pozive. Čak su susjedi prije godinu i pol zvali policiju koja je izašla na teren, ali ništa nije mogla učiniti jer se radi o privatnom vlasništvu. Sada još samo treba da nama komunalci ispišu kazne jer se na našim parcelama gomila ovo odvratno smeće, kaže mještanin Medulina.

(Milivoj MIJOŠEK)

Ljut je i ogorčen što pojedinci s debelim političkim zaleđem rade što god hoće.

- Neovisno o stranačkom dresu, ovo što radi je strašno. Par stanova je već prodao, a uglavnom su ih kupili Slovenci. Sada sam doveden u situaciju da skupljam ponude za gradnju zida da bih ogradio svoju parcelu, a to će me koštati oko 15 tisuća eura. Znači, ja bih morao u trošak da bih spriječio ovakvo divljaštvo. Razmišljao sam prodati parcelu jer se nalazi na atraktivnoj lokaciji u Medulinu, ali svi agenti za nekretnine koji su me kontaktirali kažu mi da sam lud i da nema šanse da ovo "smetlište" netko kupi, kaže naš sugovornik.

Uzurpacija traje od 2018. godine kada je tvrtka u vlasništvu Ante Šimare počela graditi dvije zgrade nasuprot parcela koje sada koristi kao svoje, privatno odlagalište. To su učinili bez da su ikog pitali, zamolili, a kamoli obavijestili. Na stranicama tvrtke Centar-Prom nalazi se nekoliko projekata u kojima je sudjelovala ova tvrtka specijalizirana za izgradnju stanova i apartmana. Djeluju već 13 godina, a osim u Medulinu gradili su stanove i apartmane u Malinskoj, Crikvenici, Samoboru.

(Milivoj MIJOŠEK)

Povezane vijesti

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini