POPIS STANOVNIŠTVA 2021.

OBJAVLJEN SPOT NACIONALNIH MANJINA ISTARSKE ŽUPANIJE Etnička i multikulturalna raznolikost, međusobno razumijevanje i uvažavanje doprinose promicanju razvoja Istre

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)


Istra je regija u kojoj je multikulturalnost način života te je ujedno i pozitivan primjer suživota i uzajamnog poštovanja različitosti. Stoga je Istarska županija, putem Upravnog odjela za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine snimila prigodan video spot u kojem predstavnici županijskih Vijeća nacionalnih manjina pozivaju na slobodno izjašnjavanje svoje nacionalne ili etničke pripadnosti, kao i vjerskog ili drugog opredjeljenja na Popisu stanovništva Republike Hrvatske, koji je u tijeku. 

- Upravo etnička i multikulturalna raznolikost, kao i međusobno razumijevanje i uvažavanje doprinose promicanju razvoja Istre. Stoga ćemo i dalje poticati i podržavati sve pripadnike nacionalnih manjina da se slobodno izjasne te u tom duhu pokažu još jednom multietničku, multikulturalnu, multikonfesionalnu i višejezičnu sliku Istre, istaknula je v. d. pročelnice nadležnog Odjela Tea Batel. 

Podsjetimo, Prvi digitalni Popis stanovništva provest će se u dvije faze i na dva načina, a građani će moći sami izabrati način popisivanja. Prva faza samopopisivanja kroz sustav e-Građani traje od 13. do 26. rujna, a druga faza popisivanja kada popisivači izlaze na teren trajat će od 27. rujna do 17. listopada.

Spot Istarske županije dostupan je OVDJE. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of